SİYASET
Giriş Tarihi : 27-01-2023 10:50   Güncelleme : 27-01-2023 10:54

6'lı Masada 9 Saatlik Toplantı

6'lı masanın 11. toplantısı İyi Parti ev sahipliğinde tam 9 saat sürdü. Sonrasında yazılı açıklama yapıldı. "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"nde anlaşma sağlandı.

6'lı Masada 9 Saatlik Toplantı

Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı da gündemdeydi. "Meclis, yenileme kararı almadığı sürece Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" denildi. 6'lı masanın bu çıkışına AK Parti'den tepki gecikmedi.

6'lı masa, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde 11'inci kez toplandı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı 9 saat sürdü.

"Aday ismi" çıkmayan toplantının ardından yapılan ortak açıklamada adayın nasıl belirleneceği konusu yer aldı.

İlk kez "Millet İttifakı" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı'nın parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi aşıklarının adayı olacağı" görüşüne yer verildi.

6 Lider, 30 Ocak'ta kamuoyu ile paylaşılacak Ortak Politikalar Mutabakat Metni konusunda anlaşmaya vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı da 6 Liderin gündemindeydi.

"TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa'ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi, demokrasi tarihimize eklediği bir
diğer kara sayfadır" denildi.

6'lı masanın çıkışına AK Parti'den yanıt gecikmedi.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya paylaşımında; Erdoğan'ın yeniden adaylığı önünde hiçbir engelin olmadığını savundu.

"Bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır" ifadesini kullandı.

Çelik, Cumhur ittifakının adayının Ertdoğan olduğunun altını çizdi,

"6’lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmıştır. Aylarca toplantı yapıp ulaştıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışı olmuştur. Dünkü beyanlarıyla Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarını ikrar ettiler"
dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da "Seçmeniniz sizden aday bekliyor, bayatlamış Kanadoğlu taktiklerini değil. Bırakın bunları, ihtiyaçsa Yüksek Seçim Kurulu tartışsın, siz adayınızı çıkarın karşımıza" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, "Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız" sözleriyle seslendi 6 Lidere.

6'lı masanın bir sonraki toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 13 Şubat'ta yapılacak...

AdminAdmin