DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-09-2022 13:50   Güncelleme : 29-09-2022 13:51

ABD Başkanı Bıden'dan Yeni Gaf

Amerikan Başkanı Joe Biden'ın gafları bitmiyor..

ABD Başkanı Bıden'dan Yeni Gaf

Biden, katıldığı bir konferansta konuşma yaparken Ağustos ayında ölen kongre üyesine seslenerek nerede olduğunu bulmaya çalıştı. Akaryakıt fiyatları da Başkan Bıden'ın gündemindeydi... Petrol şirketlerine çağrı yapan Biden; "İyın Kasırgası'nı fiyatları artırmak için bahane olarak kullanmayın" dedi.

Yaptığı gaflarla da sıkılıkla gündeme gelen Amerikan Başkanı Joe Biden, katıldığı bir etkinlikte ağustos ayında hayatını kaybeden bir senatörü aradı.

İndiana Kongre Üyesi Jackie Walorski'nin öldüğünü unutan Biden, kongredeki konuşmasında Walorski'ye seslenerek nerede olduğunu bulmaya çalıştı.

Konferansın sonuna doğru organizatörlere teşekkür eden Biden, "Jackie burada mısın? Jackie nerede?" ifadelerini kullandı.

Biden, söyleminde bir düzeltme yapmadan konuşmasına devam etti.

Ancak daha sonra First Lady Jill Biden ve Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Biden'ın kaza nedeniyle "şok içinde ve üzgün" olduğu belirtildi.

Joe Biden'ın Amerikan petrol şirketlerine baskısı da devam ediyor.

Daha önce, "Üretimi ve tedariki artırın" çağrısında bulunan Biden, bir kez daha petrol şirketlerine seslenerek, "Florida'yı vuran Ian Kasırgası'nı fiyatları artırmak için bahane olarak kullanmayın" dedi.

Amerikan Başkanı, "Bana bu çağrıyı bir daha yaptırmayın" uyarısında da bulundu.

AdminAdmin