KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-10-2023 08:44   Güncelleme : 23-10-2023 09:58

Fransız ve Belçikalı tur operatörleri Aladağlar’ı gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) desteklediği tanıtım projesi kapsamında Niğde merkezli Samistal Travel Fransa ve Belçika’dan getirdiği 25 tur operatörü temsilcisi Torosların en yüksek tepesini oluşturan Aladağlar’da info turu yaptı.

Fransız ve Belçikalı tur operatörleri Aladağlar’ı gezdi

İnfo turu sırasında Fransız ve Belçikalı tur operatörleri, Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Çukurbağı Köyü’nden Elek Gölü’ne kadar uzanan vadide 3 saatlik yürüyüş yaptı. Kanyonlardan geçip derin vadilere dalarak denizden 1500 metre yükseklere tırmandılar. Tur operatörleri, hazırlayacakları tur programları sırasında fotoğraflar çekip notlar aldılar.
Samistal Travel’in sahibi Cevdet Eroğlu, 7 ve 3 saatlik yürüyüşlerde Türkiye’nin en güzel doğal yapısını doğa turizmi yapan yabancı turizmcilere gösterdiklerini söyledi.
Gerçekleştirdikleri organizasyon kapsamında ülkemizi ve Niğde’yi yabancı tur operatörlerine en iyi şekilde tanıttıklarını belirten Eroğlu, ‘’Bu tanıtım ülkemiz imajına doğrudan katkı sağlayıp aynı zamanda ilimiz turizminin bilinirliğinin artırılması noktasında bir avantaj teşkil edecektir’’ dedi.
Bu projeyi düzenlemelerindeki amacın Niğde’nin turizm değerlerini yabancı tur operatörlerine tanıtıp yöreye daha fazla turist çekmek olduğunu ifade eden Eroğlu, ‘’Gelen tur operatörleri alanında güçlü ve Türkiye’yi satabilecek potansiyele sahip firmalardır. Tur operatörleri broşür çalışmalarını yaparak 2024 turizm sezonunda yeni bir destinasyon olan Niğde-Aladağlar destinasyonunu kataloglarına koyacaklar’’ diye konuştu.
Eroğlu, konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TGA’ya teşekkür etti.
Türkiye doğa turizminin cenneti
Türkiye’de ve dünyada son yıllarda giderek önem kazanan doğa turizmi, dünyanın ilgisini çekmemeye başladı. Dünyanın doğa turizmi yapan önemli tur operatörleri Türkiye’nin eşsiz güzellikte dağlarını ve kanyonlarını merceklerine aldı. Üzerinde 14 medeniyetin yaşadığı Anadolu topraklarında yer alan antik şehirlerin arasında uzanan yürüyüş yolları ise dünyanın daha çok ilgisini çeker oldu. Kültür ve doğa ile iç içe yapılan yürüyüşler ve doğa ile barışık yaşam insanlara cazip gelmeye başladı.
Aladağlar doğa harikası
Aladağlar Milli Park olarak ilan edilen bölge Niğde, Kayseri, Adana sınırları içinde yer alıyor. Aladağlar, kuzeyde Develi Dağları ve güneyde Bolkar Dağları’ndan ayrıldığı Gülek Boğazına kadar, 78 km uzunluğunda ve doğu-batı doğrultusunda 124 km genişliğinde yaklaşık 1035 km yüzölçümü ile Orta Toroslar’ın önemli bir bölümünü oluşturuyor.

AdminAdmin