GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-11-2023 12:42   Güncelleme : 15-11-2023 15:17

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nden eğitimcilere ‘Öğretmen Akademisi’

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Öğretmen Akademisi ile eğitimcilerin derslerini daha zevkle işleyerek ve geleceğe yön veren nesiller yetiştireceklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nden eğitimcilere ‘Öğretmen Akademisi’

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi ve bir vakıf tarafından eğitimcinin eğitimi programları çerçevesinde Öğretmen Akademisi düzenlendi. Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen ve iki oturumdan oluşan Öğretmen Akademisi Adana Öğretmenevinde yapıldı. Eğitimlere çok sayıda öğretmen katıldı.
Programın açılışında bir konuşma gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; katılımcılara teşekkür ederek; "Vakıf ile ilk yüz yüze eğitim programımızı 2021 yılında pandemi döneminin hemen ardından gerçekleştirmiştik. Türkiye’de bir ilke imza attığımız o programların başarılı geçmesinin ardından online eğitimler ile devam ettik ama elbette bu şekilde yüz yüze eğitimler çok daha faydalı oluyor. Bu düşünceyle bugün iki kıymetli hocamızın vereceği eğitimlerle inanıyorum ki eğitimcilerimiz derslerini daha zevkle işleyecek ve geleceğe yön veren nesiller yetiştirecektir" dedi.
Başkan Sezer, eğitimlerdeki şiarlarının ‘İnsanı yaşat, yeşert ki devlet yaşasın, yeşersin’ olduğunun altımı çizerek, “Değişen ve gelişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap ve yön veren, yarını inşa edecek genç nesiller yetiştiren, madde planında ihtiyaçları karşılarken, mana planını ihmal etmeyen, örnekliği ile rol model olan, ‘İyi ki öğretmen olmuşum’ diyecek olan öğretmenlerimiz için hazırladığımız bu programların amacına uygun bir şekilde gerçekleştirileceğine inanıyorum. Ara tatilin ilk günü olmasına rağmen bu mesleği kendine dert edinen insanlar olarak sizleri burada görmek büyük bir mutluluk verdi bana. Bu eğitimler aynı zamanda bizim eğitimcilerimize bir vefa borcumuz. Bir derdimiz var. Eğitimcilerimizin mali, sosyal ve özlük haklarının mücadelesinin yanında kişisel ve mesleki eğitimlere de ihtiyacı olduğu düşüncesiyle bugün yeni ve büyük bir adım daha atıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Eğitim Akademisi eğitmenlerinden Ahmet Çifci, Eğitimde Oyunun Gücü, Serkan Ekmen’in ise Etkili Sınıf Yönetimi başlıklı eğitimler verdi.

AdminAdmin