DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-11-2022 08:53   Güncelleme : 27-11-2022 08:55

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Macron'a Tepki Gösterdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Fransa'nın Ermeni yanlısı tutumu nedeniyle barış görüşmelerine katılamayacağını söyledi. Brüksel'de yapılması planlanan görüşme için Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katılmasını istediğini belirten Aliyev, "Bu da görüşmenin gerçekleşmeyeceği anlamına geliyor" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Macron'a Tepki Gösterdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa’nın Azerbaycan-Ermenistan ihtilafında taraflı tutum sergilediğini, dolayısıyla barış görüşmelerine katılamayacağını söyledi.

Aliyev, Brüksel’de 7 Aralık’ta Avrupa Birliği’nin arabuluculuğunda Ermenistan’la görüşme yapılmasının planlandığını, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ise bu toplantıya Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un katılması halinde geleceğini
açıkladığını söyledi...

Aliyev, “Bu da görüşmenin gerçekleşmeyeceği anlamına geliyor” dedi.

Aliyev, Macron’un bir röportajda Azerbaycan’ı eleştirdiğini ve işlemediği şeylerle suçladığını dile getirerek, Fransız Senatosu’nun, Azerbaycan karşıtı kararı kabul ettiğini, Fransa Ulusal Meclisinin de benzer kararı onaylamasının beklenildiğini kaydetti.

Fransa’nın, Frankofoni Zirvesi aracılığıyla da Azerbaycan’a saldırı girişiminde bulunduğunu ifade eden Aliyev, “Bunlar dikkate alındığında Fransa’nın barış görüşmelerine katılamayacağı açıktır. Bu, 7 Aralık görüşmesinin gerçekleşmeyeceği anlamına geliyor.
Diğer alternatifleri değerlendireceğiz. Bakalım arabulucu rolünü kim üstlenecek?” diye konuştu.

Aliyev, Paşinyan’ın, Macron’un Brüksel toplantısına katılma talebini barış görüşmelerini bozma girişimi olarak gördüğünü de vurguladı.

AdminAdmin