SAĞLIK
Giriş Tarihi : 04-02-2025 13:58

Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'nde Nükleer Tıbbın Kullanım Alanları Giderek Genişliyor

Başkent Üniversitesi Dr. Turgut Noyan Uyg. ve Arş. Merkezi Nükleer Tıp anabilim dalından Doç. Dr. Neşe Torun, merkezlerinde sundukları hizmetler ve nükleer tıbbın sağlık alanındaki önemine dair açıklamalarda bulundu.

Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'nde Nükleer Tıbbın Kullanım Alanları Giderek Genişliyor

Dr. Torun, "Hastanemizin kuruluşundan bu yana, nükleer tıp alanında deneyimli 4 hekim ve 15 ekip arkadaşlarımızla hastalırımıza hizmet sunuyoruz. Nükleer tıp, radyasyonun tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığı bir bilim dalı olup başta onkoloji olmak üzere birçok organ ve sistem hastalıklarının tespitinde etkin bir rol oynuyor." dedi.

Dr. Torun, tanı alanında kullanılan başlıca cihazlardan  Sintigrafi ve PET-BT (pozitron emisyon tomografi) hakkında bilgi vererek "PET-BT, kanser tespiti ve takibi dışında psikiyatri, nöroloji ve enfeksiyon hastalıklarında da geniş bir kulllanım alanına sahip. Merkezimizde bugüne kadar 35binin üzerinde hastaya PET-BT hizmeti sunduk." ifadelerini kullandı. 

Nükleer tıp yöntemlerinin yalnızca tanı değil, aynı zamanda tedavi süreçlerinde de önemli bir yere sahip olduğunu belirten Dr. Torun "RAI tedavisi halk arasında atom tedavisi olarak biliniyor ve tiroid kanseri ve hipertiroidi tedavisinde yaygın olarak kullanılıyor. Merkezimizde bugüne kadar 4bine yakın tiroid kanseri ve hipertiroidi hastasını bu yöntemle tedavi ettik. Ayrıca tiroid ve boyun ultrasonu, tiroid ince aspirasyon biyopsisi gibi işlemler de gerçekleştiriyoruz ve bu işlemlerden bugüne kadar 100bine yakın hastamız faydalandı."

AdminAdmin