DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-11-2022 08:54   Güncelleme : 27-11-2022 08:55

Brezilya'da Gecekondu Semtlerine Polis Operasyonu

Brezilya'da gecekondu mahallelerindeki şiddet devam ediyor.. Uyuşturucu kaçakçıları ve suç örgütlerine karşı yürütülen polis operasyonlarında 10 kişi öldü, 2'si polis 10 kişi yaralandı.

Brezilya'da Gecekondu Semtlerine Polis Operasyonu

Brezilya'da, güvenlik güçleri Rio de Janeiro eyaletinin bazı bölgelerinde "Favela" olarak adlandırılan gecekondu mahallelerinde suç örgütlerine yönelik operasyon düzenledi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Mare bölgesindeki operasyonda 1 kişinin öldüğü, 1'i polis 4 kişinin yaralandığı, yaklaşık 3 ton esrar ile iki el bombası, otomatik tüfek ve silahların ele geçirildiği belirtildi.

Morro do Juramento semtinde uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonda polise ateş açılması sonucu çatışmaların yaşandığı, 6 kişinin hayatını kaybettiği ve bir polisin yaralandığı bildirildi.

Niteroi mahallesinde devriye gezen polislere ateş açılması nedeniyle çıkan çatışmada da 3 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı açıklandı.

Resmi verilere göre 2017'den bu yana Rio de Janeiro'da gerçekleştirilen 250 polis operasyonunda 1000'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Birçok insan hakları örgütü, güvenlik güçlerinin favelalara düzenlediği operasyonlardaki muhtemel polis ihlallerinin araştırılması için soruşturma açılmasını talep ediyor.

AdminAdmin