SPOR
Giriş Tarihi : 24-05-2023 15:56   Güncelleme : 25-05-2023 08:50

Ceyhan Belediyesi güreş takımı, Karakucak Güreşleri'nden 8 madalyayla döndü

 CEYHAN Belediyesi güreş takımı, Çukurova Belediyesi’nin organizasyonunda yapılan Karakucak Güreşleri’nde toplamda 8 madalya kazanararak, ilçeye döndü.

Ceyhan Belediyesi güreş takımı, Karakucak Güreşleri'nden 8 madalyayla döndü

Ceyhan Belediyesi güreş takımı, Salbaş Karakucak Güreş Şampiyonası'nda müzesine yeni madalyalar ekledi. Salbaş’ta mücadele eden güreş takımında 40 kilogram kategorisinde Yiğit Hamza Egemen ve 60 kilogramda Ahmet Adıgüzel şampiyonlukla altın madalya kazanırken, 50 kiloda Hüseyin Boztepe, 70 kiloda Halil Kaya, 75 kiloda Enes Kurağ ve Baş Pehlivanlık mücadelesinde Ali İhsan Arıç, ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Karakucak güreş müsabakaları kapsamında 40 kiloda Taha Acıl ve 90 kiloda da Ömer Öztürkmen, üçüncülük ipini göğüsleyerek bronz madalya kazandı. Ceyhan’a mutlu dönen güreş ekibi, kendilerine tüm imkanları sağlayan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’e teşekkür etti.
BAŞKAN ERDEM: GURUR DUYUYORUZ
Sporcuları tebrik eden, başarılarının devamını dileyen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ise, Salbaş’taki 8 madalya ile birlikte son 3 yılda güreş takımının madalya sayısını 67’ye çıkardığını belirtti. Başkan Erdem, "Sporcularımız Adana il seçmeleri ve Türkiye şampiyonalarında 3 yıllık süreçte 22 altın, 26 gümüş ve 19 bronz madalya kazanmış oldu. Yıl sonuna kadar madalya sayımızı daha çok artıracağımıza inanıyorum. Ata sporumuz güreşin gelişimine katkı koymak, gençlerimizi spora özendirmek, spora yönlendirirken centilmenliği, dostluğu ve kardeşliği elden bırakmamaları için destek sunmak bizim asli görevlerimiz arasında yer alıyor. Ceyhan’a madalyalarla dönen sporcularımızla gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Başkan Hülya Erdem, Ceyhanlı gençlerin eğitim ve spor hayatına büyük önem verdiklerine işaret ederek, gerek gençlik ve eğitim merkezlerinin gerekse spor kurslarının Ceyhan’a, Ceyhanlı ailelere ve gençlere büyük değer kattığını söyledi. Başkan Erdem, “Ceyhanlı gençlerimizin eğitimde ve sporda hem kendilerine hem de ilçemize kazandırdıkları için teşekkür ediyor, her zaman yanlarında ve destekçileri olacağımı onurla bildiriyorum” ifadelerini kullandı. 

AdminAdmin