Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana uTicaret Borsası, Karataş Belediyesi ve Karataş Ziraat Odasının iştirakleri, sera kuruluşlarının istek ve önerileri göz önünde bulundurularak Karataş ilçesi kırsalında 3 bin 200 dekar alanda başlatılan çalışmalar devam ediyor.
Yoğun talep dolayısıyla henüz TDİOSB kurulmadan en küçüğü 25 dönüm alana sahip olacak seraların tahsisi gerçekleştirildi.
Faaliyete geçtiğinde yılda 100 bin ton sebze üretim kapasitesiyle kentteki bitkisel üretimin yüzde 10'unu tek başına yapabilecek TDİOSB'de toplam 38 yüksek teknolojili sera yer alacak.
İşleme, paketleme, depolama ve AR-GE tesislerinin bir arada bulunacağı ve 5 bin kişinin istihdam edilmesi planlanan bölgede altyapı inşaat çalışmaları sürüyor.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine, TDİOSB'de üretimin yanı sıra işleme tesislerinin de yer alacağını söyledi.
Bölgede yılda 100 bin ton bitkisel üretim elde etme kapasitesi olacağını belirten Köşger, şöyle konuştu:
"Bu vesileyle de Adana, Akdeniz Bölgesi'nde bu bağlamda sera üretim merkezlerinden birisi olacak. Burada modern seralar kurulacak. Yeşil mutabakata uygun, kendi enerjisini üretebilen, su tasarrufu sağlayan, topraksız tarımın ağırlıkla yapılabildiği seralar olacak. Bu atıl alan, ülke ekonomisine en efektif, etkili, yüksek katma değerli katkıyı sağlayacak bir şekilde değerlendirilmiş olacak."