SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-11-2022 08:51   Güncelleme : 27-11-2022 08:55

Dünya Sağlık Örgütü Önemli Bir Uyarı Yaptı

Dünyada koronavirüs vaka sayıları birçok ülkede yeniden yükselişe geçerken, Dünya Sağlık Örgütü’nden başka bir öldürücü salgınla ilgili korkutan uyarı geldi. Açıklamada geçen yıl yaklaşık 40 milyon çocuğa gereken kızamık aşılarının yapılamadığı ve bunun bir rekor olduğunu vurgulandı. Örgüt, kızamık salgınının patlama yaparak milyonlarca çocuğu öldürebileceği kaydedildi..

Dünya Sağlık Örgütü Önemli Bir Uyarı Yaptı

Dünya Sağlık Örgütü, dünyada kızamık salgınına ilişkin önemli bilgiler paylaştı..

Son üç yıldır dünyayı sarsan Kovid-19 salgını nedeniyle kızamık aşılamasında büyük düşüş yaşandığına dikkati çeken örgüt, geçen sene yaklaşık 40 milyon çocuğa gereken kızamık aşılarının yapılamadığını ve bunun bir rekor olduğunu bildirdi.

25 milyon çocuğun ilk doz, 14,7 milyon çocuğun da ikinci doz kızamık aşısından mahrum kaldığı aktarılan açıklamada, aşılamadaki gerilemenin milyonlarca çocuğu çok tehlikeli ve öldürücü hastalığa açık hale getirdiği kaydedildi..

Durumun kötülüğüne işaret eden Örgüt, kızamık salgınının patlama yaparak milyonlarca çocuğu öldürebileceği uyarısında bulundu..

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2021'de dünya çapında 9 milyon kızamık vakası görülürken 128 bin kişi hastalık sonucu hayatını kaybetti.

Dünyanın en bulaşıcı hastalıklarından biri olan kızamık, aşılarla büyük oranda önlenebiliyor. Sürü bağışıklığı sağlanması için dünya genelinde yüzde 95 oranında bir aşılama gerekli

Birlemiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun UNICEF verilerine göre, 2020’de dünyada 23 milyon çocuğa rutin aşıları yapılamadığı ortaya çıkmıştı.

AdminAdmin