DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-10-2022 13:37   Güncelleme : 05-10-2022 13:38

Dünyada Koronavirüs Salgını Devam Ediyor

Koronavirüs salgını dünya genelinde etkisini sürdürüyor. Can kaybı 6 milyon 553 bine yükseldi... Fransa'da, yeterli düzeyde aşı yapılmadığından son kullanım tarihi yaklaşan 30 milyon dozdan fazla KOVİD-19 aşısının çöpe atılma riskinin bulunduğu duyuruldu.

Dünyada Koronavirüs Salgını Devam Ediyor

Koronavirüs salgını dünya genelinde devam ediyor.

Vaka sayısı 624 milyon 337 bine, can kaybı 6 milyon 553 bine yükseldi.

Güney Kore, Avustralya, Tayvan, Çekya ve Pakistan'da yeni vaka ve ölümler kaydedildi..

Fransa'da, yeterli düzeyde aşı yapılmadığından son kullanım tarihi yaklaşan 30 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısının çöpe atılma riskinin bulunduğu belirtildi.

Fransız Yüksek Sağlık Kurulu, kullanım tarihleri sona erecek olan Kovid-19 aşılarının çöpe atılmaması için halka aşı olmaları çağrısı yaptı.

Kovid-19 aşışı olanların sayısının günlük 20 bin civarına düştüğü ülkede, hükümetin çabalarına rağmen Moderna ve Pfizer marka 30 milyon dozdan fazla aşı son kullanma tarihleri yaklaşsa da hala yapılmadı.

Yetkililer, Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylanmış ve Omicron varyantı için de geçerli bu Moderna ve Pfizer aşılarının bir an önce kullanılmasını tavsiye etti.

Diğer yandan uzmanlar, kullanım süresinin bitimi yaklaşan aşıların çöpe gitmemesi için düşük aşı oranına sahip ülkelere bağışlanmasını önerdi.

İsviçre, kullanım tarihleri sona eren 294 milyon avro değerindeki 10,3 milyon doz Kovid-19 aşısını yakın zamanda yok etmişti.

AdminAdmin