SAĞLIK
Giriş Tarihi : 15-12-2022 08:12   Güncelleme : 15-12-2022 08:13

Epilepsi ve Yaşam Derneği’nden 3.ÇALIŞTAY

Epilepsi ve Yaşam Derneği ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü tarafında düzenlenen, farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmeyi hedefleyen 3.Çalıştay, 25 Aralık 2022 Pazar günü Ankara’da düzenlenecek.

Epilepsi ve Yaşam Derneği’nden 3.ÇALIŞTAY

 

 

Epilepsi ve Yaşam Derneği tarafından hazırlanan 9 ayrı çalışmadan oluşan proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.

19 yıl boyunca 850 Bin tespit edilen ancak yaklaşık 100 Bin de tesbit edilemeyen toplam 950 bin Epilepsi hastası için hazırlanan proje hakkında Epilepsi Hastalarını ve Toplumu Bilinçlendirme Projesi için 3.Çalıştay düzenlenecek.

TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 25 Aralık 2022 Pazar günü Ankara’da Swissotel’de yapılacak olan 3.Çalıştay, http://facebook.com/epilepsiveyasam adresinden de canlı olarak yayınlanacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru ÖZTÜRK, “Bugüne kadar ekonomik nedenlerle gerçekleştirilemeyen faaliyetlerin hayata geçmesinin, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Farkındalık yaratmak, Epiepsi hakkında bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar haricinde; Maltepe’de 2 dönem açılan stant ile bilinçlendirilen toplum, Ankara’dan sonra İstanbul’da tiyatro çalışması gerçekleştirdiklerini; halkın bilinçli olması için, ilmi çalışmaları, sanatsal çalışmalar ile taçlandırdıklarını ifade eden Öztürk;

“25 Aralık Pazar günü, 10.00-17.00 arasında, İstanbul Swiss Hotel’de düzenlenen 3.Çalıştay’da sorunlarımızı anlatacağız. Bu sorunları öğrenmeleri ve önerilerimizi bilmeleri için İçİşleri, Sağlık, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarını davet ettik. Burada sorunları ve çözüm önerilerini bakanlıklara sunacağız. Böylece 950.000 epilepsilinin ailesini 4 kişi olarak düşününce, 4.000.000 kişinin kendilerine değer verdiğini de hissettireceğiz.

Farklı illerden gelen arkadaşlarımız, İstanbul’a kendi imkanlarıyla gelecek. İşsizlikte 1. sırada olmalarına karşın, kendi imkanları ile gelen epilepsilileri de biz ödüllendireceğiz. 17.00’de Swiss Hotel’den ayrılıp; Beşiktaş Belediyesi desteği ile eski İstanbul turu yapılıp; I. Levent’de Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’ne geleceğiz. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in desteği ile tiyatro oyunumuz gerçekleşecek. İBB ise basın konusunda destek verecek” dedi.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, kendisinin yazdığı Mustafa Takmaz tarafından düzenlenen ve ilk kez Ankara’da sahnelenen, “HOŞÇA KAL EPİLEPSİ” adlı oyunda epilepsi hastasına ilk yardım, hamilelik, annelik, askerlik, iş hayatı, Epilepsi hastalarının seçecekleri meslekler, spor dalları konularını komedi olarak 2 sahne halinde sunulacağını belirterek, “Bakanlıkların, belediyelerin, özel kurumların desteklediği ilk çalışmamızda, umarım basın da destek verir ve 950.000 kişinin çoban ateşini yakmasını sağlarız” diye konuştu.

AdminAdmin