DÜNYA
Giriş Tarihi : 24-01-2023 08:18   Güncelleme : 24-01-2023 08:35

Fransa ve Almanya'dan "Düzensiz Göçmen" Adımı

Dünyanın birçok noktasında göçmen krizi devam ediyor... Fransa ve Almanya düzensiz göçle mücadele için ortak birim kurulacağını açıkladı. Söz konusu anlaşma ile göç akışının daha iyi kontrol edilmesi amaçlanıyor..

Fransa ve Almanya'dan

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 23. Fransa-Almanya Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Almanya İçişleri Bakanı Nancy Feaser bir araya geldi.

Toplantının ardından Darmanin, Twitter'da yaptığı paylaşımda, Fransa-Almanya nın düzensiz göçle mücadele için ortak birim kurmasına ilişkin anlaşmaya imza attıklarını duyurdu.

Fransa ve Almanya, göç akışını daha iyi kontrol etmeyi amaçlıyor.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu'nda tarafından, 2021 ve 2022'de Avrupa Birliği'nin dış sınırlarındaki insan hakları ihlalleriyle ilgili rapor hazırlanmıştı.

"Geri itmelerle ilgili kara kitap" isimli raporda, 2021'de görüşülen kişilerin yalnızca yüzde 5'inin Avrupa'dan sınır dışı edilirken "aşırı güç" kullanımına maruz kalmadığı veya tanık olmadıklarını söylediğine dikkat çekilmişti.

Raporda; birçok vakada tecavüz, cinsel istismar, aşırı ve uzun süreli dayak, kendilerine karşı elektrikli ateşlemeli silahların kullanılması ve hatta sınır yetkilileri tarafından bazen elleriyle vurularak nehre atılma gibi farklı işkence yöntemlerine maruz kalındığı
kaydedildi.

Raporu hazırlayan uzmanlar, "Geri itmelerin var olduğunu inkar etme noktasının ötesindeyiz. Kamera kanıtlarımız, tıbbi raporlarımız ve binden fazla tanıklığımız var. Bunlar yalnızca toplamayı başardığımız veriler" değerlendirmesini yaptı..

AdminAdmin