GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-09-2023 08:12   Güncelleme : 06-09-2023 08:23

Sağlık Bakanı Koca: Su taşkınından etkilenen 12 kişi tedavi altına alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da meydana gelen su taşkınından etkilenen 12 kişinin tedavi altına alındığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca: Su taşkınından etkilenen 12 kişi tedavi altına alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan sağanağın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hasta kabulünün sürdüğünü ve Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edildiğini duyurdu.

 

"İstanbul'daki su taşkınından 12 kişi etkilendi"

Bakan Koca, İstanbul'da meydana gelen su taşkınında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, olaydan 12 kişinin etkilendiğini aktardı.

Taşkından etkilenenlerin ambulansla hastanelere nakledildiğini kaydeden Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Konuyla ilgili olarak şu ana dek 70 ambulans ve 10 UMKE timiyle 240 sağlık çalışanı görevlendirmesi yapılmıştır. Taşkın sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz."

 

 “Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul’daki su taşkınları sonrası hastanelerinin acil birimlerinin devre dışı olduğuna dair iddialarla ilgili, “Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir” dedi.

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“İstanbul’daki su taşkını olayı sonrası, Çam ve Sakura Şehir Hastanemizle ilgili bazı hatalı yorumlar yapılmakta ve hastaları yanıltıcı ifadeler kullanılmaktadır. Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir. Hastanenin su taşkını olayından etkilenmesi, rögar kapaklarının taşkında geri tepmesi sonucu içeriye bir miktar su girmesi ve suyun kısa sürede temizlenmesinden ibarettir. Acil birimlerimizin devre dışı olduğunu söyleyenler, durumu acil olan birçok hastayı yanılttıklarını unutmamalı, bu sorumluluğu almamalıdır. Gerçekte durum, 1 saat önce çekilmiş videoda görüldüğü gibidir”

AdminAdmin