SAĞLIK
Giriş Tarihi : 10-11-2023 15:32   Güncelleme : 10-11-2023 16:45

Uluslararası Cerrahlar Koleji Bilimsel Kongresi Son Gün Etkinlikleriyle Sona Erdi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yaşında dünyanın önde gelen bilim insanları ay yıldızlı Türk bayrağı altında, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı bilim yolunda Başkent Ankara'da buluştu. Kızılcahamam Patalya Termal Otel'de, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Cerrahlar Koleji'nin 2023 yılı bilimsel kongresi sona erdi. Bu kongre, Haberal'ın Cumhuriyet'in 100.yılına özel düzenlediği 3. Uluslararası kongre...Aynı zamanda da ikinci asrın ilk kongresi. 3 gün süren kongreye 20 ülkeden 200'ü aşkın bilim insanı katkı sağladı. Prof. Dr. Haberal,  kapanış seremonisinde meslektaşlarına seslendi. Katılımları için teşekkür etti. Önemli mesajlar da verdi Haberal. İsrail'in Gazze'de masumlara yönelik saldırılarını kınadı.

Uluslararası Cerrahlar Koleji Bilimsel Kongresi Son Gün Etkinlikleriyle Sona Erdi
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında Dünya, Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde Başkent Ankara'da buluştu.
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Cumhuriyet'in 100. Yılına özel düzenlediği 4 uluslararası kongreden üçüncüsü olan; Uluslararası Cerrahlar Koleji'nin bilimsel kongresi Kızılcahamam Patalya Termal Otel'de gerçekleştirildi. 
Türkiye, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan, İtalya, Tayvan, Paraguay, Hong Kong, İsviçre, Endonezya, Guatemala, Çek Cumhuriyeti, Singapur, Filipinler, Meksika, Japonya, Hindistan, Bangladeş, Arjantin, Rusya... 
Çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere 20 ülkeden 200 ü aşkın bilim insanı katkı sağladı. 
 
Son günün bilimsel oturumlarında ana başlık organ nakliydi.
Kürsüdeki ilk isim Uluslararası Cerrahlar Koleji seçilmiş Başkanı Prof. Thav Thambi-Pillai'ydi.
Haberal da soru ve görüşleriyle sunumlara katkı sağladı…Organ bağışı çağrısı yaptı. 
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon bilim dalından Doç. Dr. Emre Karakaya, domino karaciğer naklini anlattı.
 
Prof. Dr. Mehmet Haberal da, ölüden yapılan nakillerin artması gerektiğini vurguladı.   
Yunanistan, Çin, Endonezya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Bangladeş ve Türkiye'den katılan bilim insanları da ülkelerindeki gelişmeleri ve deneyimlerini aktardı.
 
Ev sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal, kapanış seremonisinde kürsüdeydi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı vurgusuyla verdi mesajlarını. Meslektaşlarına katılımları için teşekkür etti. Ekibini de unutmadı.
Kolejin yönetici direktörü Prof. Dr. Max Dawnham (Meks Davnhım ) da Haberal'ı tebrik etti.
Yoğun ve başarılı geçen kongre aile fotoğrafıyla sona erdi. 
 
Kongre sosyal yönden de oldukça zengindi. Prof. Dr. Mehmet Haberal, konuklarına Başkent Üniversitesi Kampüsü'nü gezdirdi. 
1 milyon kitap kapasiteli kütüphane, Tıp, diş ve eczacılık fakültelerine ait laboratuvarlar, seramik atölyesi, çikolata atölyesi, termafolyum gastronomi akademisi, yurtlar ve sosyal tesisleri ilgiyle, hayranlıkla dolaştı bilim insanları. 
Prof. 
 
Dr. Haberal konuklarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında gençlere armağan ettiği Mühendislik Fakültesi'ndeki gala yemeğinde ağırladı. 
 
Her biriyle yakından ilgilendi Haberal. Keyifli anlar yaşandı. Elleriyle meslektaşlarına döner kesti.
Yabancı bilim insanları da deneyimlemek istedi. Bolca fotoğraf çekerek keyifli anları ölümsüzleştirdiler. 
Ardından kongre pastası kesildi. Haberal, konuklarına Mühendislik Müzesi'ni de gezdirdi. 
İlgi odağı; Haberal'ın Hemşin yaylalarında kullandığı süt kaymak makinesiydi. 
 
Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl gururuna ortak olan Dünyanın önde gelen bilim insanları, Prof. Dr. Mehmet Haberal'a teşekkürle, minnetle ayrıldı Türkiye'den. 
AdminAdmin