DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-12-2022 16:22   Güncelleme : 02-12-2022 16:25

İsrail Başbakanından Türkiye'ye Mesaj

Türkiye ile İsrail arasında normalleşme süreci devam ederken, tekrar ülkenin başbakanı olan Binyamin Netanyahu'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Netanyahu, “İlişkilerimiz iyileşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan eskiden her 6 saatte bir bana Hitler derdi. Ama aslında bir süre önce çok dostane bir diyaloğumuz oldu ve bundan çok memnunum” dedi.

İsrail Başbakanından Türkiye'ye Mesaj

İsrail’de, Kasım ayında yapılan erken seçimleri kazanarak tekrar hükümet kurma görevini üstlenen Binyamin Netanyahu, Amerikan gazeteci Bari Weiss’in yayınına katıldı.

17 Kasım’da uzun bir aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken Likud Partisi’nin Genel Başkanı Netanyahu, Weiss’in iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında yönelttiği soruları da yanıtladı..

Netanyahu, “İlişkilerimiz iyileşti. Erdoğan eskiden her 6 saatte bir bana Hitler derdi. Ama aslında bir süre önce çok dostane bir diyaloğumuz oldu ve bundan çok memnunum. Bu bence çok önemli” dedi.

Netanyahu, “Erdoğan’ın yaptığı her şeyi onayladığım için görüşmedik, onları onaylamıyorum. Aynı Barack Obama’nın Türkiye ile iyi ilişkiler kurması, Başkan Biden’ın Çin’deki liderlerle görüşmesi gibi bir durum, diplomasi bunu gerektiriyor. Bunda çıkar ve
değerlerin bir kombinasyonu var ve bunu dengelemelisiniz” ifadelerini kullandı.

1 Kasım’da yapılan erken seçimlerde Netanyahu’nun partisi zafer kazanmış ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da 13 Kasım’da Netanyahu’ya hükümeti kurma görevini vermişti.

AdminAdmin