GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2023 12:55   Güncelleme : 19-09-2023 12:59

Seyhan Belediyesi kendi çöp konteynırlarını üretecek

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Kurduğumuz atölyelerde üreten bir belediye olarak birçok alanda çok önemli oranda tasarrufu sağladık” dedi.

Seyhan Belediyesi kendi çöp konteynırlarını üretecek

Seyhan Belediyesi’ni her alanda üreten bir belediye haline getiren Akay, üreten belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde kurulan atölyede, belediyenin ihtiyacı olan çöp konteynırları üretilmeye başlandı. Konteynır üretimiyle önemli oranda tasarruf edilmesi hedefleniyor.
Üretim yelpazesi genişliyor
Covid-19 pandemisi döneminde tasarruf ve üretim odaklı belediyecilik anlayışını hayata geçiren Akay’ın, Dikimevi ile başlattığı üretim yelpazesi gün geçtikçe genişliyor.
Belediye işçilerinin kıyafetlerini dikmek üzere kurulan Dikimevi’nin hemen ardından boya atölyesi, kompost tesisi, deterjan üretimi, hijyenik ped, glütensiz gıda, süt, peynir, yoğurt, tartan zemin, tıbbi aromatik bitki ile genişleyen üretim yelpazesine önemli bir alan daha eklendi.
Çöp konteynırları da artık belediyede üretiliyor
Yurttaşların evsel atıkların toplandığı çöp konteynırları da Seyhan Belediyesi bünyesinde üretilmeye başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyede, yeni çöp konteynırları belediye çalışanları tarafından üretilerek halkın hizmetine sunuluyor. Hasar görmüş konteynırlar da yine aynı atölyede onarılarak yeniden kullanılabilir hale getiriliyor.
Önemli oranda tasarruf elde edilecek
Seyhan’ın Türkiye’nin 53 ilinden daha büyük bir ilçe olduğunu hatırlatan Akay, kaynakların oldukça kıt olduğu günümüzde Seyhan Belediyesi’nin her alanda tasarruf etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.
Seyhan Belediyesi’nin doğumdan ölüme yurttaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için görev yaptığını kaydeden Akay, “96 mahallemizde çok büyük bir nüfusa hizmet veriyoruz. Halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için kaynaklarımızı doğru kullanmamamız gerekiyor. Bunun yolu da tasarruftan geçiyor. Kurduğumuz atölyelerde üreten bir belediye olarak birçok alanda çok önemli oranda tasarrufu sağladık. Şimdi bu alanlara bir yenisini daha ekledik. Çöp konteynırlarımızı da artık satın almak yerine kendi atölyemizde üretiyoruz. Her şey Seyhan ve Seyhanlı için” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin