GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-09-2022 07:51   Güncelleme : 27-09-2022 07:54

Mersin'de Tece Polisevi'ne silahlı saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

Mersin'in Mezitli ilçesinde lüks otomobille polisevi önüne gelen teröristler, bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Mersin'de Tece Polisevi'ne silahlı saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

Açılan ilk ateş sırasında 2 polis memuru yaralandı, çıkan çatışmanın ardından bir terörist yakalandı. Teröristlerin kaçarken bıraktıkları çantadaki bomba düzeneği ise kontrolü şekilde imha edildi. Alarma geçen güvenlik güçleri kentin giriş ve çıkışını kontrol altına alarak geniş çaplı operasyon başlattı. Mezitli ilçesinde lüks otomobille Tece Polisevi önüne gelen iki kadın PKK'lı terörist, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateş sırasında 2 polis memuru yaralanırken, çıkan çatışma sonucu yaralanan iki kadın terörist, sırt çantasında taşıdıkları bombalar ile kendileri patlattı. Yaralı polislerden Sedat Gezer kaldırıldığı hastanede şehit olurken, çatışma ve patlama sırasında 3 sivil vatandaşın da hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı bildirildi. Saldırıdan sonra gece geç saatlerde Mezitli'ye gelen Bakan Soylu, kırsaldan gelen teröristlerden birinin Mersin'i çok iyi bildiği bilgisini paylaştı.

 

Saat 23.00 sıralarında Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine PKK'lı iki kadın terörist tarafından saldırı düzenlendi. Lüks otomobil ile polisevinin önüne gelen PKK'lı iki kadın terörist, uzun namlulu silahlarla nizamiye kulübesinde nöbet tutan polislere ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Patlama ve silah sesleri bölgede endişe yaratırken, açılan ilk ateş sırasında polisevi önünde nöbet tutan 2 polis yaralandı.

 

YARALANAN KADIN TERÖRİSTLER KENDİLERİNİ PATLATTI

Çatışmada yaralanan ve kaçamayacaklarını anlayan iki kadın terörist ise sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlattı. Güvenlik güçlerinin polisevi çevresinde yaptığı incelemede ise içerisinde bomba bulunan bir başka çanta ise uzman polisler tarafından imha edildi.

 

Çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın, vücuduna isabet kurşunla, 2 kişi ise patlama sırasında yüksekten düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan sivillerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

 

Saldırı sırasında açılan ilk ateşle yaralanan ve durumu ağır olan polis memuru Sedat Gezer, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı polis memurunun ise ameliyatının başarılı geçtiği bildirildi.

 

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Polisevine düzenlenen terör saldırısı, güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntüde, sırtlarında çanta bulunan 2 kadın terörist, polisevine yaklaştıklarında içlerinden biri gizlediği tabanca ile polis noktasına doğru ilerledi. Kulübeye yaklaştığında arkasına gizlediği silahı çıkaran terörist, art arda ateş açtıktan sonra yaklaşık 50 metre geride bekleyen diğer saldırganın yanına geldi. Sırtlarında çanta bulunan 2 terörist bu sefer otomatik silahlarla ateş açarak bir kez daha polis noktasına doğru ilerledi. Bu sırada güvenlik güçlerinin ateş açtığı görüldü. Çatışma sırasında teröristlerden biri vurularak yere düştü. Diğer terörist ise sırt çantasıyla birlikte bölgenin aksine giderek, kameranın görüş açısından kayboldu.

 

Mersinde Tece Polisevine silahlı saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

 

 

BAKAN SOYLU, MERSİN'E GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısının ardından Mersin'e geldi. Bölgede incelemelerde bulunup, güvenlik güçlerinden bilgi alan Bakan Soylu, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu. İki kadın teröristin saldırıyı gerçekleştirdiğini aktaran Soylu, şöyle konuştu: 

"Polisevimize bir terör saldırısı yapıldı. İki kadın terörist, çantalarıyla birlikte, anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyor. Orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken, hemen bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil şekilde intikal ettikten sonra iki teröristle onlar da çatışmaya giriyorlar. İki kadın terörist, bu çatışma esnasında yaralanıyor. Ardından çatışma devam ederken, iki ayrı patlama sesi geliyor. Kendi sırtlarına koymuş oldukları ve patlayıcı olan, yaralanınca, kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlatıyorlar. Bu esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor. Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memuruz kadar ağır değildi. Ağır yaralanan arkadaşımızı hastaneye getiriyorlar ama maalesef kurtarılamıyor, şehit oluyor. Diğer arkadaşımız başarılı bir ameliyat geçirdi. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Yine bunun yanı sıra bir sivil vatandaşımız, bir hanımefendi verilen bilgi çerçevesinde balkonda otururken bir kurşun da ona isabet ediyor. Onun da şükür hayati tehlikesi yok. Ameliyatı bittiği konusunda bir bilgimiz oluştu. İki kişi de yine sivil vatandaşımız, onlar da patlamanın tesiriyle yüksekten atlama gerçekleştiriyor. Durumları iyi. Bir evladımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin."

 

Mersinde Tece Polisevine silahlı saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

AdminAdmin