EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-09-2022 15:49   Güncelleme : 27-09-2022 15:50

Piyasada Dalgalı Seyir

Piyasa gün boyu dalgalı seyretti. Kur yükselişini sürdürdü. Dolardaki hareketlilik altın fiyatlarını da etkiledi. İngiliz sterlini dolar karşısında tarihin en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, yurt içinde açıklanacak ekonomik verilere ve küresel piyasalardaki gelişmelere odaklandı.

Piyasada Dalgalı Seyir

Piyasaların tansiyonu yüksek.

Doların Türk Lirası karşısındaki yükselişi gün boyu devam etti. Kur tarihi zirvesini yeniledi.Avroda dalgalı seyretti. Dolar kurundaki hareketlilik gram altın fiyatlarının da yönünü belirledi.

İngiliz sterlini, vergilerin düşürülmesinin ardından dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

İngiliz sterlinindeki düşüşün ardından açıklamalarda bulunan İngiltere Merkez Bankası Başkanı, Para Politikası Kurulu'nun enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmek için faiz oranlarını değiştirmekte tereddüt etmeyeceğini söyledi.

Borsa İstanbul ise hafif alıcılı bir seyir izledi.

Bu arada Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılına ilişkin mali aracı kuruluş istatistiklerini yayımladı.

Türkiye'de mali aracı kuruluşlar sektöründe faaliyet gösteren girişim sayısı geçen yıl 19 bin 1 olurken bunların faktör maliyetiyle katma değeri 436 milyar 93 milyon lira, üretim değeri ise 592 milyar 14 milyon lira oldu.

Buna göre, finansal hizmet faaliyetlerinde 255, sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında 68, finansal hizmetler ile sigorta için yardımcı faaliyetlerde ise 18 bin 678 girişim faaliyet gösterdi.

AdminAdmin