SAĞLIK
Giriş Tarihi : 30-09-2022 15:58   Güncelleme : 30-09-2022 15:58

Prof. Dr. Mehmet Haberal, 2024 Yılında Dünyayı İstanbul'da Buluşturacak

Tıp dünyasına katkılarıyla Türkiye ve Dünyada ilklere imza atan,Türk bayrağını dünyanın en tepesinde dalgalandıran Prof. Dr. Mehmet Haberal, Uluslararası Gastroenterologlar ve Onkologlar Birliği’nin 33’üncü Dünya Kongresinde onur konuğuydu.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, 2024 Yılında Dünyayı İstanbul'da Buluşturacak

Yüzlerce biliminsanın biraraya geldiği kongrede onursal başkanlık konuşması yapan Haberal,organ bağışı çağrısını yineledi.Prof.Haberal,önceki dönem başkanlığını yaptığı Dünya Organ Nakli derneğinin İstanbul'da düzenleyeceği 2024 yılındaki kongreye tüm meslektaşlarını davet etti.

Uluslararası Gastroenterologlar ve Onkologlar Birliği’nin 33’üncü kongresi başladı. Dünyadan saygın biliminsanları İstanbulda biraraya geldi.

Tıp literatürüne katkılarıyla dünyada ve Türkiye'de sayısız ilke imza atan Prof. Dr. Mehmet Haberal kongrenin onur konuğuydu.

Prof.Haberal meslektaşları tarafından ilgiyle karşılandı.

Başkent Üniversitesi ve farklı üniversitelerden mezun genç doktorlar da Prof.Haberalı görmenin mutluluğunu yaşadı.

Kongrenin açılışında onursal başkanlık konuşmasını yapmak üzere Prof.Haberal ı , Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2019 yılında mezun olan Cerrahpaşada genel cerrahi asistanlığı yapan Zeynep Özdemir kürsüye davet etti.

Prof.Haberal,konuşmasında karaciğer tümörleri ve karaciğer nakline yönelik bilgiler verdi.Karaciğer naklinin dünyada ve Türkiyedeki gelişimini anlattı.

Türk Bayrağını dünyanın en tepesinde dalgalandıran Haberal, biliminsanlarını 2024 yılında İstanbul'da buluşturmaya hazırlanıyor.Derneğin 30'uncu toplantısı, Prof. Haberal'ın ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak. Ankara'da ise 2022 yılı ve Cumhuriyetin
kuruluşunun yüzüncü yılında düzenlenecek kongrelerde dünyadan saygın biliminsanları biraraya gelecek.Haberal tüm meslektaşlarını bu bilimsel kongrelere davet etti.

Organ bağışının önemini her fırsatta vurgulayan Prof.Haberal, "Organlarınızı bağışlayın hastaları yeniden yaşam yolculuğuna başlatın" dedi.

Biliminsanları da Prof.Haberal'ın kongreye katılımından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tüm katılımcılar kongrenin ilk oturumunun sonunda aile fotoğrafı çektirdi.

Prof.Haberal, 2024 yılında İstanbulda düzenleyeceği dünyadan binlerce biliminsanın katılacağı kongrenin ön hazırlıkları için incelemelerde bulundu.

Prof.Dr. Haberal konaklamanın yapılacağı alanda da inceleme yaptı

AdminAdmin