DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-01-2023 15:53   Güncelleme : 27-01-2023 15:54

Rusya Ukrayna Savaşı

Rus ordusunun Ukrayna'ya düzenlediği füze ve İHA saldırılarında 11 kişi hayatını kaybetti... Ukrayna lideri Zelenski, Rus saldırganlığının ancak yeterli silahlarla durdurulabileceğini söyledi... Pentagon ise Ukrayna’ya tank tedariğinin aylar alacağını açıkladı...

Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna Devlet Acil Servisi, Rusya'nın düzenlediği füze ve İHA saldırılarında 11 kişinin öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını açıkladı.

35 binanın hasar gördüğü ifade edilen açıklamada en fazla Kiev bölgesinde altyapının hasar gördüğü kaydedildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı; Rusya'nın 55 füze fırlattığını, bunlardan 20'sinin başkent Kiev bölgesinde olmak üzere 47’sinin imha edildiğini açıklamıştı.

24 Rus İHA'sı da Ukrayna Hava Savunma kuvvetlerince yok edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus ordusunun ülkesine yönelik düzenlediği saldırıların ancak yeterli silahlarla durdurulabileceğini belirtti.

Ukrayna'ya tank verecek ülke sayısının artmaya devam ettiğini kaydeden Zelenski, "Tank koalisyonumuzda artık 12 ülke var" dedi.

Pentagon ise Ukrayna’ya tank tedariğinin aylar alacağını bildirdi...

Amerika Birleşik Devletleri'nin elinde stok fazlası tank bulunmadığı, Ukrayna için yeni tanklar alınacağı ve bu nedenle M1 Abrams tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesinin aylar alacağı açıklandı.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ise Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya başta olmak üzere Batılı ülkelerin Ukrayna'ya tank verme kararını eleştirdi...

Milanovic, "Bu, savaşı uzatmaktan başka bir işe yaramayacak. Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya anlaşamazsa ki bu ufukta görünmüyor, savaş sona ermeyecek" dedi...

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un "Biz, Rusya ile savaştayız" ifadesini de değerlendiren Milanovic, "Başarılar. Belki 70 yıl öncesine nazaran bu sefer daha iyi gider" ifadesini kullandı.

AdminAdmin