SİYASET
Giriş Tarihi : 06-10-2022 11:29   Güncelleme : 06-10-2022 11:29

Sansür ve süt krizi Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Meclis'te görüşmeleri süren sansür yasası ve süt fiyatlarına tepki gösterip iktidarın uygulamalarını kınadı. Meclis Genel Kurulu'nda söz alan Barut, "Basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırın, sansüre geçit vermeyin, süt üreticileri ve tüm çiftçilerimizin derdine derman bulun! AKP'nin basına ve üreticilere yönelik tavrını kınıyoruz!" diye konuştu.

Sansür ve süt krizi Meclis gündeminde


AKP'Yİ KINADI

Kamuoyunda 'Sansür Yasası' olarak bilinen, gazeteci ve sosyal medya kullanıcılarına yönelik büyük engeller ve yasaklar içeren yasal düzenleme görüşmeleri sürerken Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Türkiye'de yaşanan sorunları ifade ederek iktidarın politikaları ve tutumuna tepki gösteren Ayhan Barut, "AKP eliyle ülkemizde neredeyse her alanda derin bir kriz yaşanıyor. Milletin derdiyle dertleneceğinize basına sansür yasası getiriyorsunuz. İktidarın bu tavrını kınıyoruz" dedi.

"SÜT KRİZİNE ÇÖZÜM BULUN"

Ülke genelinde yaşanan süt kriziyle ilgili uyarılarda bulunup çözüm önerilerini dile getiren Ayhan Barut, iktidarı göreve çağırarak şunları kaydetti:
"Yıllardır hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize destek olunması, yemden samana maliyetlerin düşürülmesi ve çiftçinin uygun koşullarla maliyet yükünden kurtarılmasını istedik. Biz söyledik, biz işittik, iktidar oralı bile olmadı. Bugün ülkemizde çok ciddi biçimde süt krizi yaşanıyor. Olacağı buydu, maliyetleri karşılayamadığı için besicinin süt veren inekleri mecburen kesime gönderildi. Elbette inekler kesilirse süt kalmaz, süt kalmayınca vatandaş çok daha pahalıya sütü içer. Rafta olsa, bütçesi yetse bile peynir alamaz. Bilinmeli ki artık sütte zamlar peş peşe gelecektir. Çünkü inekler kesildi, çiftçi bitirildi. Derhal çiftçinin yüzünü güldürecek adımlar atın! Yemden samana tüm maliyetleri düşürün, süt ve et fiyatlarını çiftçinin kazanacağı noktaya getirin! Üretimin sürmesi için destek olun!"

 

AdminAdmin