GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-06-2023 15:42   Güncelleme : 09-06-2023 11:13

SEYTİM havacılığı gençlere sevdiriyor

Yenilikçi fikirlerin yaşama geçirilmesi amacıyla Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın öncülüğünde açılan Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM), gençlerin ufkunu genişleten, bilimi ve teknolojiyi sevdiren atölyelerle farkındalık oluşturuyor.

SEYTİM havacılığı gençlere sevdiriyor

Hobi olarak model uçakları uçurma, kontrol etme becerilerini geliştirmeyi ve havacılığı sevdirmeyi amaçlayan 'Havacılık ve model uçak atölyesi'ne katılan gençler, model uçak ve havacılık konusunda bilgilerini genişletip, model uçaklarla serbest uçuşu deneyimlediler.
SEYTİM’de gerçekleştirilen etkinliğe katılan gençler ilk olarak Hava Kuvvetlerinden emekli Planör Pilotu ve Model Uçak Eğitmeni Teoman Özbelli tarafından model uçağın tarihçesi, model uçak türleri ve kullanılan malzemeler, hava araçlarının uçuş kontrol sistemler ile model uçak yapımına giriş konularında bilgilendirildi. Serbest uçuş modeli yaptırılan gençler daha sonra Kelaynak Havacılık Kulübü Tesislerinde kendi yaptıkları model uçakları uçurarak benzersiz bir deneyimi yaşayıp, havacılığın heyecanını tattılar.
Havacılığa ilk adımı atan gençler daha sonra uçak hangarındaki uçaklar hakkında bilgi aldılar.

AdminAdmin