GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-10-2022 11:11   Güncelleme : 06-10-2022 11:12

THY uçağının lastiği inişte alev aldı, yolcular kaydırakla tahliye edildi

İstanbul-Hatay seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının havalimanına inişi sırasında lastiği patladı. Yolcular şişme kaydırakla tahliye edildi.

THY uçağının lastiği inişte alev aldı, yolcular kaydırakla tahliye edildi

 

Türk Hava Yolları’nın TK-2256 sefer sayılı uçağının Hatay Havalimanı’na inişi sırasında lastiği patladı. Olay üzerine pilotlar taksi yolunda tahliye kararı aldı. İnişten sonra alev alan iniş takımına itfaiye müdahale etti. 105 yolcu ve mürettebat uçağı slide olarak adlandırılan şişme kaydırak sistemi ile terk etti.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“TK-2256 sefer sayılı İstanbul (IST) – Hatay (HTY) seferinde uçağımızın iniş sırasında lastiği patlamıştır. Bu patlamaya bağlı olarak uçağın iniş takımlarından birinde aşırı ısınma meydana gelmiş ve itfaiye ekipleri iniş sonrası duruma hızlı şekilde müdahale ederek soğutmayı sağlamışlardır. Misafirlerimiz ve ekiplerimiz güvenli şekilde uçaktan tahliye edilmiştir. Sağlık durumlarında bir sorun yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yolcular uçaktan böyle tahliye edildi. (DHA)

VALİLİK: 35 SANİYEDE MÜDAHALE EDİLDİ

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İstanbul-Hatay seferi yapmak üzere saat 02:50 sıralarında İstanbul’dan kalkış yapan Türk Hava Yollarına ait TK 2256 isimli uçak saat 03:11’de Hatay Havalimanındaki 04 pistine inişi esnasında tekerleri patlayıp alev almıştır. Olaya 35 saniyede müdahale ettiği tespit edilmiştir. Uçakta bulunan 105 yolcu ve 6 kabin personeli sorunsuz olarak uçaktan tahliye edilmiştir. Yaşanan bu olaydan dolayı havalimanımızın pisti 24 saat süreyle notamlanarak uçuş trafiğine kapatılmış olup, pistin tekrardan uçuş trafiğine açılması için çalışmalar ilgili birimlerce hızla devam etmektedir.”

“THY İMAJINA ZARAR VERİYOR” 

Sivil Havacılık eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu aylar hava araçlarının en kritik aylarıdır. Yoğun yaz trafiği döneminde çok yoğun olarak uçan ve büyük çoğunlukla da bakım limitlerini en üst seviyede kullanan hatta üretici firmanın müsaade ettiği ölçüde, zaman zaman uzatma limitlerini de (extension) kullanan havacılık işletmeleri, artık uçaklarının bakımlarını yaptırabilmek için bakım slotlarını alarak uçuş emniyeti bakımından uçaklarının bakımlarını yaptırmaya başlayacaklardır.

Elbette SHGM de bu süreci yakinen takip etmek zorundadır. Sayın valiliğin böyle teknik bir konuda teknik bir açıklama yapmış olması çok doğru değildir. Bu tür teknik açıklamaların öncelikle SHGM, UEİM veya THY tarafından yapılması gerekirdi.

Bundan sonra yapılması gereken ilgili ve yetkili birimler tarafından uçağın uçuş kayıt ve kokpit ses kayıtlarına (FDR ve CVR) el konulmasıdır. Gerekli teknik incelenmesi sonucunda bu kırımın teknik bir hatadan mı, pilot hatasından mı, yoksa pistteki herhangi bir sorundan mı kaynaklandığını tespit edilmesi gerekiyor. Sonuçta SHGM ve UEİM benzer kırımların olmaması için ilgili kurum veya kuruluşların gerekli önlemleri almasını tasfiye edecektir… Elbette bu tür kazalar THY’nin de sigorta risk primini artırmakta ve şirket imajına da zarar vermektedir.”

AdminAdmin