SİYASET
Giriş Tarihi : 30-01-2023 08:29   Güncelleme : 30-01-2023 08:36

Türktekin: Herkes için sağlıklı ve dengeli bir çevre inşa edeceğiz

GELECEK Partisi Çevre ve İklim Politikaları Başkanı Avukat Meryem Türktekin, çevre ve iklim sorunlarının sınır tanımadığını, ülke ayrımı da yapmadığını belirterek, “Herkes için sağlıklı ve dengeli bir çevre inşa edeceğiz” dedi.

Türktekin: Herkes için sağlıklı ve dengeli bir çevre inşa edeceğiz

Gelecek Partisi, Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı yayınladı. Partiden yapılan açıklamada, çevre ve iklim sorunlarının çözümünde bölgesel ve küresel düzlemlerde, uluslararası iş birliklerinin yüksek seviyeye çıkarılacağı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, birbirlerinden ayrılarak iki ayrı bakanlık olarak yapılandırılacağı kaydedildi. Çevre sorunlarına derhal müdahale edilebilmesini sağlamak için bakanlığa bağlı il müdürlüklerinde ‘Anlık Müdahale Ekibi’nin oluşturulacağı belirtilen açıklamada, çevre ve doğal yaşama karşı işlenen suçlar için de ‘Çevre İhtisas Mahkemeleri’nin kurulacağı ifade edildi.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIMINA GEÇİLMESİ
Plana göre, nükleer enerji ve termik santraller, taş ve maden ocakları gibi çevresel yüksek risk taşıyan işletmelerde, sürekli ve yerinde denetim sağlanması amacıyla ‘Bakanlık Denetim Ofisleri’ oluşturulacağı da kaydedildi. Yenilenebilir enerji kullanımına geçilmesi için özel sektöre yönelik teşviklerin artırılacağı, tüm konutlarda da yönünde düzenlemelerin yapılacağı belirtildi.
'SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ'
Gelecek Partisi Çevre ve İklim Politikaları Başkanı Av. Meryem Türktekin, çevre ve iklim sorunlarının sınır tanımadığını ve ülke ayrımı da yapmadığını söyledi. İnsan ve doğanın sürekli değişen ve gelişen yapılarıyla bir bütünün parçaları olduğuna dikkat çeken Türktekin, “Ortaya koyduğumuz politikalarla ve ileride değişen çevre ve iklim koşullarına göre geliştireceğimiz yeni politikalarla, halkımıza ve tüm insanlığa karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye kararlıyız. En kısa sürede ekolojik bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz. Herkes için sağlıklı ve dengeli bir çevre inşa edeceğiz.  Bunu toplumda nimet ve külfetlerde sağladığımız eşitlik ve oluşturduğumuz çevre bilinci ile başaracağız. Çevresel adalet hayalimizi halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin