EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-01-2023 10:36   Güncelleme : 04-01-2023 10:41

Vali Elban Yüreğir Bilim Ve Sanat Merkezi İle Robotik Kodlama Atölyelerinin Açılışını Gerçekleştirdi

Vali Dr. Süleyman Elban, Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi ile Robotik Kodlama Atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Elban Yüreğir Bilim Ve Sanat Merkezi İle Robotik Kodlama Atölyelerinin Açılışını Gerçekleştirdi

Teknolojik alt yapısını Adana Valiliği ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM)’nün, tefrişatını ise Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yaptığı Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezindeki robotik kodlama atölyesi ile; yapay zekâ, müzik, ses kayıt, görsel tasarım ve dijital tasarım atölyelerinin açılışına Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da katılım sağladı.

Törende konuşan Vali Elban, açılışını gerçekleştirdikleri Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi ile robotik kodlama atölyelerinin ilimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Bilim ve Sanat Merkezlerinin önemine değinen Vali Elban, “Bilim ve Sanat Merkezleri, özel yetenekli evlatlarımızın bireysel yeteneklerini ve sahip oldukları kapasiteleri geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlayan çok önemli kurumlardır. Bu kurumların sayılarının her geçen gün artmasından memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Değişen dünya koşullarına ayak uydurabilmenin temel şartının nitelikli bir eğitimden geçtiğini söyleyen Vali Elban, “Her bir çocuğumuz farklı, hepsi değişik özellikleri ve yetenekleriyle çok özel. Bizler yarınlarımızın umudu genç nesillerimizin sahip oldukları yeteneklere göre en güzel şekilde yetişmesi hedefiyle tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çünkü geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurmanın ancak iyi eğitim almış, çağı okuyabilen, donanımlı bireylerce mümkün olabileceğini biliyoruz. Bu yüzden de eğitim altyapımızı güçlendirmek, eğitim yuvalarımızın kalitesini geliştirmek amacıyla durmaksızın çalışıyoruz. Yaptığımız her çalışma, bu sıraların sahibi evlatlarımız için ülkemizin geleceği için.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Elban ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezindeki atölyelerde incelemelerde bulundu.

AdminAdmin