GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-11-2023 08:52   Güncelleme : 12-11-2023 09:43

Adana’da 2023 yılı içinde 95 bin 800 fidanın toprakla buluşması hedefleniyor

 Adana’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle tüm ilçelerde binlerce fidan toprakla buluştu.

Adana’da 2023 yılı içinde 95 bin 800 fidanın toprakla buluşması hedefleniyor

Kozan ilçesinde düzenlenen ağaçlandırma etkinliğinde Kozan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Akdam Yolu 21. kilometresinde Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel 100. Yıl Hatıra Ormanı oluşturuldu. Alana fıstık çamı ve selvi fidanları dikildi.
Kozan Orman İşletme Müdürü Onur Leylek, 2023 yılında Adana genelinde 73 losyonda 95 bin 800 fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini kaydederek, "Bugün burada, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne yakışır bir anıt ormanı oluşturmak için bir araya geldik. Bu orman, hem gelecek nesillere bırakacağımız bir miras olacak hem de Kozan'ımızın doğal güzelliğine katkı sağlayacaktır. Bugün burada dikilen her bir fidan, ülkemizin geleceği için umuttur. Hepimize düşen görev, bu fidanları korumak ve büyütmektir” dedi.
Konuşmaların ardından önceden hazırlanan alanlara jandarma, polis, basın mensupları, akademisyenler, öğrenciler ve kurum temsilcileri fidanlarını dikerek can sularını verdi.
Fidan dikimine katılan öğrencilerden Fatmanur Ateşli, daha iyi bir gelecek için ormanları yeşertmek ve çoğaltmak için ağaç dikimi yaptıklarını, ormanların korunmasının herkesin görevi olduğunu kaydetti.
Etkinliğe, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu ve kurumlarının müdürleri ve amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin