GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2023 13:23   Güncelleme : 23-03-2023 13:53

Yüreğir ilçesindeki kentsel dönüşüm alanında temeller atılmaya başlandı

ADANA’nın Yüreğir ilçesindeki Şehit Erkut Akbay Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm proje alanında kalan son ev de sahibiyle anlaşıldıktan sonra kontrollü şekilde yıkıldı. Kentsel dönüşüm için temel atma çalışmalarının başladığını kaydeden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “110 dönümlük bir dönüşüm alanı var. 860 yeni, modern ve güvenli konut yapılacak. Ayrıca bu alanın yüzde 40’ını da sosyal donatılar oluşturacak” dedi.

Yüreğir ilçesindeki kentsel dönüşüm alanında temeller atılmaya başlandı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Yüreğir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Şehit Erkut Akbay Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde tüm hak sahipleriyle anlaşılmasıyla birlikte temel atma çalışmaları başladı. Proje alanındaki son evin de bugün kontrollü şekilde yıkımı yapıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ardından açıklamalarda bulundu. Belediye olarak proje alanında evi bulunan vatandaşlarla görüşmeleri, konurların kamulaştırma işlemlerini bizzat yürüttüklerinin altını çizen “Daha sonra bakanlığımız da projenin ihalesini yaparak süreci başlattı. 952 konutun kamulaştırılması yapıldı. Yerine bodrum artı zemin artı 6 kat şeklinde son derece modern, depreme dayanıklı, güvenli binalar yapılacak. Vatandaşlarımız evlerine kavuşacaklar” dedi.
110 DÖNÜMLÜK DÖNÜŞÜM
Yüreğir ilçesinin göçle büyümüş bir ilçe olduğunu ve bundan dolayı çarpık kentleşmenin örneklerine sıkça rastlandığını kaydeden Kocaispir, “Biz bunun modern dönüşmesi için çaba içindeyiz. Deprem süreci de bunun önemini gösterdi. Vatandaşlarımızla yakın diyalog ve işbirliği halinde çalışmaları yürüteceğiz. 110 dönümlük bir dönüşüm alanı var. 860 yeni, modern ve güvenli konut yapılacak. Ayrıca bu alanın yüzde 40’ını da sosyal donatılar oluşturacak” diye konuştu.
Proje alanındaki yıkılan evlerden birinin sahibi İbrahim Akgün (36) ise yetkililere kentsel dönüşüm çalışmaları için teşekkür etti.

AdminAdmin