19 binden Fazla Filistinliyi Öldüren İsrail, Saldırılarına Devam Ediyor

Gazze'deki hastaneler ve mülteci kampları acımasızca vuruluyor... Beyaz bayrak sallayan 3 İsrailli rehinenin İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ülke içinden ve dünyadan tepkiler büyüyor. 

DÜNYA - 20-12-2023 08:35 3222 kez okundu.

19 binden Fazla Filistinliyi Öldüren İsrail, Saldırılarına Devam Ediyor

 

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 73 gün geride kalırken katliamın boyutları giderek artıyor. Gazze'nin hem kuzeyi hem de güneyi hedef alınıyor. İsrail ordusu, saldırılardan kaçan yüzbinlerce sivilin sığındığı bölgeleri karadan ve havadan vurmaya devam ediyor. 

Son 1 günde hastaneler, mülteci kampları ve okullar yine bombalandı. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'nin çocuk bölümünü de vurdu. Saldırı sonrası tedavi gören bir çok hasta tahliye edilmeye çalışıldı. 

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail askerlerinin baskın düzenlediği Kemal Advan Hastanesi'nde yaşananlar karşısında "dehşete kapıldıklarını" açıkladı. Çok sayıda hastanın hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "Hastanelere, sağlık personeline ve hastalara yönelik saldırılar sona ermeli. Şimdi ateşkes." ifadeleri kullanıldı..

Kemal Advan Hastanesi'nin sağlık personelinin basın açıklaması sırasında İsrail askerleri ateş açtı. Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugaylarıyla İsrail güçleri arasında kent merkezinde şiddetli çatışmalar da devam ediyor. İsrail ordusu çatışmalarda 4 askerinin daha öldüğünü duyurdu.

Kara saldırılarında ölen İsrail askerleri sayısının 126'ya çıktığı açıklandı. Hamas ise bu sayının çok daha fazla olduğunu bildirdi. Açıklamada, "İsrail güçlerini imha etmeye devam ediyoruz" denildi.

Öte yandan Hamas'ın elinden kurtulan 3 İsrailli rehinenin İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülmesinin yankıları sürüyor. Rehinelerin beyaz bayrak salladıkları halde öldürülmelerinden sonra İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepkiler çığ gibi büyüyor. İsrail içinde ve dünyada Netanyahu'nun değişmesi gerektiği düşüncesi yüksek sesle dile getirilmeye başladı. Netanyahu'nun ise tepkileri yatıştırmak için geçici ateşkes ve rehine takası için müzakere zemini aradığı belirtiliyor.

Hamas ise İsrail ordusu Gazze'den çekilmeden ve kapsamlı bir ateşkes sağlanmadan, İsrail ile esir takası anlaşmasından söz edilmesinin mümkün olmadığını duyurdu. 

Bu arada İsrail ordu radyosu, İsrailli bilgisayar korsanlarının İran'daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlediğini duyurdu. İran'ın başkenti Tahran'da birçok istasyonda faaliyetler aksadı. İran Petrol Bakan Yardımcısı Celil Salari benzin istasyonlarının yaklaşık yüzde 60'ında bir sorun yaşandığını belirtti. Vatandaşlara çevrim dışı akaryakıt hizmeti verildiği kaydedildi.

 

İran Petrol Bakanlığından yapılan açıklamada, halkın sorun giderilene kadar acil olmadıkça akaryakıt istasyonlarına gitmemeleri istendi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsrail 200 Gündür Gazze’ye Saldırıyor: 34 Bin 183 Ölü

İsrail 200 Gündür Gazze’ye Saldırıyor: 34 Bin 183 Ölü

24-04-2024 - DÜNYA

Rusya, Ukrayna’nın Harkov Şehrindeki TV Kulesini Vurdu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov Şehrindeki TV Kulesini Vurdu

24-04-2024 - DÜNYA