Adana’da 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' etkinliği

ADANA’da 'Yaya Önceliği' kampanyası kapsamında  'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Adana Valisi Süleyman Elban, ilkokul öğrencileriyle birlikte yaya geçidindeki bazı şeritleri kırmızıya boyadı.  

GÜNCEL - 29-09-2022 15:47 1234 kez okundu.

Adana’da 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' etkinliği

İçişleri Bakanlığı tarafından farkındalık yaratmak adına tüm Türkiye genelinde 2019’da başlatılan 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' etkinlikleri Adana’da ilgi gördü. Merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi’ndeki Süreyya Nihat Oral İlkokulu önünde gerçekleşen etkinliğe Adana Valisi Süleyman Elban, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, trafik polisleri ve ilkokul öğrencileri katıldı. Trafik ekipleri ellerinde 'Yaya kırmızı çizgimizdir, yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' yazılı pankartları taşıyan öğrencilere bu etkinliğin yaya geçitlerinde sürücülerin yeni işaretlemelerle uyarılarak dikkatlerini üst düzeye çıkarması, bu noktalarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlaması amacıyla düzenlendiği bilgisini verdi. Ardından Vali Elban, öğrencilerle birlikte yaya geçitlerinin şeritlerini kırmızıya boyadı. Elban, daha sonra uygulama noktasında durdurulan sürücülere etkinlik hakkında bilgi verip hediye takdim etti. 
HEDEF, KAZALARDA CAN KAYBI VE YARALANMANIN AZALMASI
Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Vali Elban, trafik kazalarında yaya ölümlerinin azaltılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın 3 yıldır birçok kampanya yaptığını söyledi. Elban, “Bugün ise hayata saygı duruşu, yayaya saygı duruşu mottosuyla kampanyanın 4’üncü etabına geçtik. Temel hedefimiz kazaların azaltılması, olan kazalarda ise can kaybının veya yaralanmaların en aza inmesidir. Hem yayalara hem sürücülerimize konuyla ilgili uyarılarda ve hatırlatmalarda bulunduk. Temennimiz en az kazanın olduğu bir trafik düzenidir” diye konuştu. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

29-03-2024 - GÜNCEL

Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor

Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor

29-03-2024 - GÜNCEL