Ayhan Barut'tan esnaf ve çiftçi için Bağ-Kur primi çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, esnaf, çiftçi ve sanatkarların üstündeki vergi yükünün tümüyle kaldırılmasını istedi. Asgari ücret artışının doğrudan etkilediği vergi noktalarına değinen Ayhan Barut, " Emek ve alınterinin karşılığını zaten alamayan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımız, vergi yükünü kaldıramaz halde. Bu konuda acil adım atılmalı" dedi.

SİYASET - 27-01-2023 10:49 1958 kez okundu.

Ayhan Barut'tan esnaf ve çiftçi için Bağ-Kur primi çağrısı


"ESNAF VE ÇİFTÇİ ZORDA"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Yeni asgari ücret nedeniyle esnaf, sanatkar ve çiftçilerin Bağ-Kur prim ödemesinden genel sağlık sigortasına dek vergi yükü arttı. Ülkemizde derin bir ekonomik kriz var. İğneden ipliğe her şey sürekli zamlanıyor. Çiftçi perişan, esnaf ve sanatkarımız siftahsız dükkan kapatıyor. Asgari ücret kararıyla birlikte Bağ-Kur prim ödemelerinde meydana gelen artışlar; çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımızı daha da zora soktu" diye konuştu.  

"FERYADI DUYUN, ADIM ATIN"

Yaşanan sorunlara karşı iktidarın adım atmasını talep eden Ayhan Barut, "İnsanlarımız çözüm ararken kara kara düşünüyor. Emek ve alınterinin karşılığını zaten alamayan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımız, vergi yükünü kaldıramaz halde. Yurttaşın halini görün. Bu drama daha fazla seyirci kalmayın. Ülke ekonomisinin can damarını oluşturan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımızın en azından işletmelerinin açık kalması, geçimlerini sağlayabilmesi için sesini duyun ve adım atın" şeklinde konuştu. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: "Yüreğir 35 yıl sonra CHP'ye geçti"

28-04-2024 - SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadele Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadele Mesajı

04-04-2024 - SİYASET