Başkent Ü. Kişiselleştirilmiş İlaç Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Başkent Üniversitesi tüm bilimsel alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da başı çekiyor. Başkent Hastanesi'nde Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından "Kişiselleştirilmiş İlaç Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi. Konferansa katılan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Transplantasyonun tarihsel sürecini ve gelinen noktayı anlattı; "Ay yıldızlı bayrağı, dünyanın en tepesinde dalgalandırıyoruz" dedi. Organ bağışı çağrısını bir kez daha dile getirdi.

SAĞLIK - 19-11-2023 09:13 4413 kez okundu.

Başkent Ü. Kişiselleştirilmiş İlaç Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar Konferansına Ev Sahipliği Yaptı
 
Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi,  tıp alanlarına yoğun katkısını sürdürüyor. Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Ensititü'sü tarafından Kişiselleştirilmiş İlaç Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar konulu konferans düzenlendi.
 
Etkinlik; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve Cumhuriyet'in 100. yıldönümü dolayısıyla 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Konferansın açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü  Prof. Dr. Fatma Belgin Ataç yaptı. 
 
Ve söz, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ındı. Haberal, Cumhuriyetin yüzüncü yıldönümü dolayısıyla bir kez daha Atatürk ve Silah arkadaşlarını saygıyla andı; ''Ne mutlu ki ülkemiz var'' dedi. Haberal bu yıl ikİ yüzyılın birden kutlandığına işaret etti. Her ilacın kendine göre yan etkisi olduğuna da değinen Haberal; ilaçların etkili nasıl kullanılacağının bu toplantılar sayesinde olduğuna dikkati çekti. Toplantıların kültürel ve sosyal önemine dikkati çekti.
Transplantasyonun geçmişine de değinen Prof. Dr. Haberal, bir kez daha organ naklinin öneminin altını çizdi. Haberal, Cumhuriyetin yüzüncü yılı dolayısıyla düzenlediği kongreleri de anlattı. 
 
Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Emin Kansu, Prof. Dr. Haberal'a teşekkürlerini sundu. Sonrasında "Nobel Tıp ödülü ve Bilimde Merakın Önemi" başlıklı sunumunu yaptı. Sunumun ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal; Prof.  Kansu'ya plaket ve çiçek taktim etti.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

26-04-2024 - SAĞLIK

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

25-04-2024 - SAĞLIK