Başkent Üniversitesi 4. Uluslararası Akdeniz Sanat Buluşması'na Ev Sahipliği Yaptı

Başkent Üniversitesi ile İspanya Büyükelçiliği'nin kültür sanat birlikteliği ivme kazandı. 4. Uluslararası Akdeniz Sanat Buluşmasında Başkent Üniversitesi ev sahibi. Dünyaca ünlü şefler TGA mutfağında atölye çalışması yapıyor. Paneller düzenleniyor, sergiler açılıyor. İspanya'nın ünlü ressamı Jaume Marzal'ın "Ankara'ya saygı" Suluboya sergi açılışını, Başkent Galeri'de  Prof. Dr. Mehmet Haberal, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Javier Hergueta ile birlikte gerçekleştirdi.

KÜLTÜR - SANAT - 15-12-2023 13:53 4906 kez okundu.

Başkent Üniversitesi 4. Uluslararası Akdeniz Sanat Buluşması'na Ev Sahipliği Yaptı
 
Başkent Üniversitesi ile İspanya Büyükelçiliği'nin kültür sanat birlikteliği, 4. uluslararası Akdeniz Sanat Buluşmasıyla devam ediyor. Büyükelçiler, sanatçılar, dünyaca ünlü şefler, gazeteciler ve akademisyenler Başkent Üniversitesi'nde buluşuyor. İspanya'nın ünlü plastik sanatçısı Jaume Marzal'ın Ankara'yı gezerek 3 ayda oluşturduğu "Ankara'ya saygı" Suluboya sergi açılışı Başkent Galeri'de gerçekleştirildi. 
 
Prof. Dr. Mehmet Haberal, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Javier Hergueta (havyer hergueta), Şili'nin Ankara Büyükelçisi Rodrigo Arcos Castro, Elçilik yetkilileri, Rektör Vekili Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu ile yöneticiler biraradaydı. 
Büyükelçi Javier Hergueta ev sahipliği için Haberal'a teşekkür etti. 
 
Haberal, konuklarıyla yakından ilgilendi. Sergiyi de sanatçıyla birlikte açtılar. Haberal ve Büyükelçi, beğeniyle inceledi eserleri. Prof. Haberal, Jaume Marzal'ı tebrik etti. Sonrasında düzenlenen kokteylin ardından teşekkürle ayrıldılar Başkent Üniversitesi'nden. Etkinlik kapsamında, İspanyol şef Ruben Fenollar da, TGA mutfağında öğrencilerle birlikte"Akdeniz mutfağı" Atölye çalışması yaptı.
 
Konuk şef ve öğrenciler tarafından yapılan "Paella" (paelya) Başkent Üniversitesi ve İspanya Büyükelçiliğinden gelen davetlilere ikram edildi. 15 Aralık'ta Medya buluşmaları yapılacak kampüste. Konuk gazeteci Mikel Ayestaran olacak. 18 Aralık'ta ise El Salvador Mutfağı atölye çalışması sonrasında Prof. Dr. Mehmet Haberal ve büyükelçiler yemekte biraraya gelecek. 
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana’da portakal çiçekleri eşliğinde yarın başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana’da portakal çiçekleri eşliğinde yarın başlıyor

12-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Öğretim görevlisinden fotoğraf sergisi

Öğretim görevlisinden fotoğraf sergisi

01-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT