Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde Endometriozis Konulu Konferans Düzenlendi

Başkent Üniversitesi'nin başta sağlık olmak üzere tüm alanlardaki bilimsel etkinliklerini, kesintisiz sürüyor. Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi ev sahipliğinde, halk dilinde çikolata kisti olarak bilinen Endometriozis konulu konferans düzenlendi. 

SAĞLIK - 01-04-2024 10:52 4123 kez okundu.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde Endometriozis Konulu Konferans Düzenlendi
 
Etkinlikte Başkent Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Direktörü Prof. Dr. Ali Haberal, Endometriozis hakkında önemli bilgiler verdi. 
 
Üreme çağındaki her 10 kadından 1'inde görülen Endometriozise dikkati çekmek amacıyla Mart ayı, Endometriozis Farkındalık Dönemi olarak kabul ediliyor. Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde bu konuda konfrerans düzenlendi. Etkinlikte konuşan Başkent Hastanesi Sağlık Kuruluşları Direktörü Prof. Dr. Ali Haberal,  Endometriozise üreme çağındaki kadınlarda çok sık rastlandığına dikkati çekti, önemli bilgiler verdi.
 
Prof. Dr. Haberal, yaşam kalitesini bozan bu rahatsızlığın maliyetine de işaret etti. Başkent Üniverstesi Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Göğşen Önalan da hastalığın evrelerinden söz etti; Hem hasta, hem de doktor açısından zorlu bir süreç olduğuna vurgu yaptı.
 
Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Kuşçu da adölesan yani ergenlik döneminde hastalığın belirtilerine dikkati çekti.
 
Konferasta söz alan Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Ali Ayhan ise endometriozis ve kanser ilişkisini değerlendirdi.
 
Peki hangi hastalar bu risk grubuna giriyor?
Genellikle 49 yaşın üzeri, artı menapoza girme durumu, hiperöstrojenizm ve muayenede sistit komplikasyonları varsa; uzun süreli vakalarda kanser olma riski vardır.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

26-04-2024 - SAĞLIK

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

25-04-2024 - SAĞLIK