Çırçır fabrikası sanatla yaşam buldu

 Seyhan Belediyesi’nin eski Çırçır Fabrikası’nı dönüştürerek Adana’ya kazandırdığı Seyhan Sanat Merkezi’nin ilk sanat etkinliği ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ve ünlü Piyanist Alexey Botvinov’un konseri oldu.

KÜLTÜR - SANAT - 25-10-2023 15:00 3779 kez okundu.

Çırçır fabrikası sanatla yaşam buldu

Seyhan Sanat Merkezi’nin ilk sanat etkinliği ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ve ünlü Piyanist Alexey Botvinov’un konseri ile gerçekleşti. Sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen konser öncesinde, konuklara hitap eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Cumhuriyetin 100. yılını özüne ve anlamına yaraşır şekilde kutlayacaklarını söyledi. Cumhuriyetin Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olduğunu belirten Başkan Akay, “Uygarlıkların beşiği Anadolu’yu yıllar süren durağanlığından kurtarıp, çağdaş ülkeler arasına sokmaya çalışan, emperyalizme karşı bir başkaldırı sonrasında şekillenen bir uygarlık projesidir Cumhuriyet” dedi.
Cumhuriyetin otel lobilerinde değil, canla, kanla, inançla savaş alanlarında kurulduğunun altını çizen Başkan Akay, “Bilimsel bilginin ışığında toplumun beklentisine uygun gerçekçi yol izleyerek, çağdaş bir uyanışa ve silkinişe yol açan Cumhuriyeti anlamak ve uygarlık tarihi içindeki yerini oturtabilmek, hepimize her yurtsevere bir görev olarak düşüyor. Bizler bu yolda var olduk, var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Adana’mıza hayırlı olsun”
Tarihi Çırçır Fabrikası’nı Cumhuriyetin 100. yılında Seyhan Sanat Merkezi olarak Adana’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Akay, “Sanat Merkezi’mizin taş binasında konser salonunun yanı sıra defile, sergi ve benzeri amaçlarla kullanılacak çok amaçlı bir salonumuz da kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. 7 farklı atölyeyi barındıran diğer binamız ise aynı anda birden çok kültür-sanat ekinliğinin yapılabileceği bir yapı olarak sanatseverlere hizmet verecek. Adana’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Akay’ın konuşmasının ardından sahne alan ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ve ünlü Piyanist Alexey Botvinov, konuklara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana’da portakal çiçekleri eşliğinde yarın başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana’da portakal çiçekleri eşliğinde yarın başlıyor

12-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Öğretim görevlisinden fotoğraf sergisi

Öğretim görevlisinden fotoğraf sergisi

01-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT