Çukurova Ödülü Hepçilingirler’e

Çukurova Sanat Girişimi’nin (ÇSG) geleneksel olarak düzenlediği  Çukurova Ödülü Adana Yazarlarevi’nde düzenlenen törende sahibini buldu. Yazar Feyza Hepçiingirler  ‘Adana’dan Mektuplar adlı yeni bir kitaba başladığı sırada bu ödülü almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

KÜLTÜR - SANAT - 07-12-2023 15:40 4047 kez okundu.

Çukurova Ödülü Hepçilingirler’e

2 güne yayılan tören ve etkinliklere kente  gelen yazar,  Adana Özel Başkent Okulları'nda gerçekleşen Sevim Sezer’in yönetkenliğindeki “Dilim Dilim Anadilim” başlıklı söyleşinin yanısıra Çukurova Okulu’nda “Etkileşimli Söyleşi”, Mükafat Sözütek yönetkenliğindeki “Yaratıcı Yazarlık”, Durmuş Ali Özkale yönetkenliğinde “Çocuk Öyküleri” ve “Ama Önce Türkçe” başlıklı söyleşilerde  ana dilimizde yapılan yanlışları ve konuşma dilimiz ile tabelalara giren yabancı sözcüklere dikkat çekti.
Tören sunumunu yapan Nazan Balcı, Feyza Hepçilingir’in Türkçe’nin doğru kullanımı sağlamak için hazırladığı kitaplarının yanısıra, hem yetişkin hem çocuklar için öykü ve romanlarının son çeyrek asırda edebiyatımızda özgün bir yer kazandığına vurgu yaptı.  Ardından Başak Ekmekçi’nin hazırladığı görsel sunum, opere sanatçısı Ezgi Özcan ve piyanist Ceyhun San’ın müzik dinletisi de beğeni ile izlendi. ÇSG Youtube’den canlı yayınlanan törendeki açış konuşmasında dilimize her zamankinden daha çok sahip olmamız gerektiğini belirten ÇSG Kurucu Başkanı Çetin Yiğenoğlu  bu konuda herkese görev düştüğünü belirterek bu yılın ödülünü Hepçilingirler’e takdim etti.
Etkinliğin girişim destekçiliğini Seyhan Belediyesi yaparken, Türkiye Yazarlar Sendikası da katılımcı kuruluş olarak ÇSG’nin yanında yer aldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana’da portakal çiçekleri eşliğinde yarın başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana’da portakal çiçekleri eşliğinde yarın başlıyor

12-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Öğretim görevlisinden fotoğraf sergisi

Öğretim görevlisinden fotoğraf sergisi

01-04-2024 - KÜLTÜR - SANAT