Fransa'da Emeklilik Reformu Protestoları

Fransa'da gösteriler sürüyor... Cumhurbaşkanı Macron'un emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasıyla ile ilgili kararına tepkili binlerce protestocu, Paris sokaklarını yangın yerine çevirdi. Gözaltına alınanların sayısı 500'ü geçti..

DÜNYA - 23-03-2023 11:56 1861 kez okundu.

Fransa'da Emeklilik Reformu Protestoları

Fransa'da emeklilik reformunun nihai kabulüyle başkent Paris'teki protestolar büyüyor.

Temizlik işçilerinin grevi nedeniyle yaklaşık 2 haftadır başkentin sokaklarına yığılan çöp bidonlarını deviren göstericiler çöpleri ateşe verdi.

Paris'te gece yarısına kadar devam eden gösterilere polis sert müdahale ederken gözaltına alınanların sayısı 500'ü geçti..

Fransa Ombudsmanı, emeklilik reformu karşıtı gösterilerde polisin orantısız güç kullanmasına ilişkin uyarıda bulundu.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, 16 Mart'ta bir yasa tasarısının Meclisten oylama yapılmadan geçmesini sağlayan Anayasa'nın 49. maddesinin 3. fıkrasını, emeklilik reformuna ilişkin tasarı için devreye koyduğunu açıklamıştı.

Emeklilik yaşını kademeli olarak 64'e çıkaracak reformla bir kişinin 2027'de emeklilik maaşının tamamını alabilmesi için 43 yıl boyunca prim ödemiş olması gerekecek.

Reforma karşı çıkanlar, emeklilik yaşının 2 yıl daha uzatılmasını eleştirirken, özellikle kadınlar için olumsuz etkileri olacağını savunuyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Veriyor

Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Veriyor

17-04-2024 - DÜNYA

İran'dan İsrail'e Misilleme

İran'dan İsrail'e Misilleme

15-04-2024 - DÜNYA