Görevden alınmasıyla ilgili Yumurtalık Belediye Başkanı Filik, açıklama yaptı

MHP'li Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, hakkında verilen ‘kamu hizmetlerinden yasaklılık’ kararı gerekçe gösterilerek görevden alındı. Başkan Filik'te yaptığı açıklamada, dava dosyası tekrar görüşülünceye kadar ‘İnfazın Durdurulmasına’ karar verildiğini ifade ederek karara göre hareket edilmesini beklediğini ifade etti.

SİYASET - 03-08-2023 08:24 2761 kez okundu.

Görevden alınmasıyla ilgili Yumurtalık Belediye Başkanı Filik, açıklama yaptı

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik'in görevden alınmayla ilgili İçişleri Bakanlığı kararı Adana Valiliğine, ardından Yumurtalık Kaymakamlığı’na iletildi. Bunun üzerine Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik'te görevden alınma haberleri ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
Görevden alınan başkan Türkeş Filik açıklamasında, “Yumurtalıklı hemşerilerimize olan sevgimiz ve hizmet aşkımız asılsız ve mesnetsiz suçlamalarla baltalanmaya çalışılmaktadır. Bu suçlamalardan, Yüce Türk adaleti ile Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun çerçevesinde hakkımızda kararlar verilebilmektedir. Basına ve sosyal medyaya yansıyan 2011 yılında benim görev dönemimden önce inşa edilen bir kaçak yapının yıkılmaması ile ilgili Adana Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından 2022/1081 sayılı karar 14.06.2023 tarihinde verilmiş, şahsım ve avukatlarım ile Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığına gerekçeleri ile yaptığımız itiraz Başsavcılık makamınca haklı görülerek kararı veren mahkemeye başsavcılık makamınca Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (“CMK”) 308/A maddesi gereğince itiraz edilmiştir. BAM Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz 01.08.2023 tarihinde Adana Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından görüşülerek dava dosyasının görüşülmesinin adli tatil sonrasına bırakılmasına, dava dosyası tekrar görüşülünceye kadar ‘İnfazın Durdurulmasına’ karar verilmiştir. İnfazın durdurulması kararı, mülki ve adli makamlarla paylaşılmış olup karara göre hareket edileceğinden zerre şüphemiz yoktur. Bizim çalışma azim ve karalılığımızı bir nebze olsun azaltmayacak aksine hizmet için bizi kamçılayacaktır. Çünkü Türk adaletine ve adalet sistemine güvenimiz tamdır. Ben ve ekip arkadaşlarım ilçemize hizmet için yaptığımız her iş ve işlemi mevcut kanun ve yönetmelikler çerçevesinde kamu yararını gözeterek yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz"dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: "Yüreğir 35 yıl sonra CHP'ye geçti"

28-04-2024 - SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadele Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadele Mesajı

04-04-2024 - SİYASET