İsrail, 85 Günde Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail, 7 Ekimden bu yana Gazze'yi kana bulmaya devam ediyor. Gazze'den yapılan açıklamaya göre bir gazeteci daha İsrail ordusu tarafından öldürüldü. Böylece katledilen gazetecilerin sayısı 106'ya yükseldi. Bu arada, Gazze Şeridi'nde İsrail'in katlettiği Filistinlilerden organ hırsızlığı yaptığı iddiaları da gündemde. 

DÜNYA - 02-01-2024 09:24 2122 kez okundu.

İsrail, 85 Günde Saldırılarını Sürdürüyor

İsrail ordusu, şiddetli saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi kana bulmaya devam ediyor. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki En-Nusayrat Mülteci Kampına düzenlediği saldırıda bir gazetecinin daha öldüğü belirtildi. Böylece Gazze'de 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden gazetecilerin sayısının 106'ya yükseldi.

 
Gazze Şeridi'nde öldürüp alıkoyulan naaşlardan organ hırsızlığı yapıldığı iddaları da gündemdeki yerini koruyor. İsrail, Gazze'deki kara saldırılarında öldürüp, naaşlarını alıkoyduğu 80 Filistinlinin bedenlerini 26 Aralık'ta Gazze Şeridi'nin güneydoğusundaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Sağlık Bakanlığı görevlilerine teslim etmişti. Gazze'den 26 Aralık'ta yapılan yazılı açıklamada "Naaşlarda yapılan incelemeden sonra şehitlerin yüz hatlarının önemli ölçüde değiştiği ortaya çıktı. Bu, işgal güçlerinin, şehitlerin vücutlarından hayati organları çaldığının açık bir göstergesidir" ifadesi yer almıştı
 
Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, 28 Aralık'ta Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, "İsrail güçlerinin, Gazze'nin çeşitli bölgelerinden 80 kişinin cesedi ve bazı organlarını çaldığını" belirtmişti. Filistinli bir anne de oğlunun organlarının İsrail tarafından çalınmış olmasından korktuğunu söyledi. 
 
Bu arada Filistinliler, havadan ve denizden de saldırıların sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde evlerini terk etmek zorunda kalıyor ve hayata tutunmaya çalışıyor. Maghazi Mülteci Kampı'nda insani yardım girişinin sınırlı bir şekilde yapıldığı bölgede halk, buğday öğütmek ve un alabilmek için değirmenlerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Öte yandan İsrail'e ait savaş uçaklarının Maghazi Mülteci Kampı'na giden anayoldaki altyapıyı vurması sonucu elektrik ve temiz su tedarikinde kesintiye yol açtı. Kanalizasyon şebekesinde de ciddi hasar meydana geldi.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan Joe Biden yönetimindeki hükümet ise bir kez daha skandal karara imza attı. Hükümet acil durum gerekçesiyle, Kongre üyelerinin onayını almadan ikinci kez Gazze'ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail'e silah satma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Blinken'ın mermiler ve ilgili ekipmanların İsrail hükümetine tahmini 147,5 milyon dolar tutarında olası bir yabancı askeri satışını onayladı. Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı, Kongre'ye bu olası satışı bildiren gerekli sertifikayı verdi" ifadesi yer aldı.
 
9 Aralık'ta benzer gerekçelerle, değeri 106 milyon doların üzerinde mühimmatın İsrail'e satılması Kongre'nin oluruna sunulmadan onaylanmıştı.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsrail 200 Gündür Gazze’ye Saldırıyor: 34 Bin 183 Ölü

İsrail 200 Gündür Gazze’ye Saldırıyor: 34 Bin 183 Ölü

24-04-2024 - DÜNYA

Rusya, Ukrayna’nın Harkov Şehrindeki TV Kulesini Vurdu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov Şehrindeki TV Kulesini Vurdu

24-04-2024 - DÜNYA