İsrail, Batı Şeria'da Gece Baskınlarını Sürdürdü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın pek çok noktasında gece baskınlarını sürdürdü... Filistinlilere yönelik katliamlar devam ederken, İsrail ordusu bölgedeki mezarlıkları da buldozerlerle alt-üst etti. Netenyahu'nun savaş kabinesindeki çatlaklar da büyüyor. Sivillere saldırılar konusunda bir uyarı da Washington'dan geldi.

DÜNYA - 22-01-2024 08:33 2469 kez okundu.

İsrail, Batı Şeria'da Gece Baskınlarını Sürdürdü
 
İsrail Gazze'ye saldırılarını aralıksız sürdürüyor..

Gece baskınlarının bu seferki adresi Nablus, Beytüllahim ve Kalkilya kentleri oldu.

Filistinlilerle, İsrail güçleri arasında çatışma çıktı.

Bu arada, ölüm bile Gazzelilerin savaşın acımasızlığından kaçması için yeterli olmuyor. Mezarlarında dahi rahat uyuyamıyor. Çünkü İsrail ordusu, bir düzineden fazla mezarlığı altüst etti.

Onlardan biri de Cibaliye'de bulunuyor. Mezarlar tek tek açıldı.

Görüntüler İsrail soykırımının kanıtı niteliğinde değerlendiriliyor.

Birleşmiş Milletler Teşkilatından İsrail'e bir tepki daha geldi. BM'nin, Gazze'nin kuzeyine yaptığı insani yardımların İsrail tarafından engellendiği açıklandı...

Gazze'de başlayan salgın hastalıklar olduğunu belirten yetkililer, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; Gazze'de yeterli su bulunmadığından dolayı 152 bin ishal vakası olduğu ve bunların yarısından fazlasının 5 yaş altındaki çocuklarda görüldüğünü açıkladı.

Öte yandan, İsrail'de yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, partisi her geçen gün kan kaybeden Netanyahu'ya destek  giderek azalıyor.

Anketler, bugün seçim olması halinde Netanyahu'nun liderliğindeki sağcı partilerden oluşan koalisyonun Mecliste hükümeti kuracak çoğunluğa ulaşamayacağını gösteriyor.

İsrail'de 7 Ekim'in ardından Savaş Kabinesi kurulmuştu.

Kabinede eski Savunma Bakanı ve ana muhalefet lideri Benny Gantz'ın yanı sıra çoğunluğu asker kökenli isimler yer aldı.

Savaş Kabinesi'nin dağılması, ülkedeki koalisyon hükümetinin dağılması anlamına gelmiyor ancak bu gelişmenin Netanyahu hükümetinin üzerindeki erken seçim baskısını artıracağı belirtiliyor.

İsrail'in baş destekçisi Amerikan başkanı Biden ile Netanyahu 27 gün aradan sonra telefonda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Netanyahu'ya, Hamas'a yönelik operasyonlar devam ederken, Gazze'deki masum sivillerin zarar görmemesi gerektiği konusunda uyardı: Yaşananlardan İsrail'in sorumluluğu olduğunu söyledi.

ABD Başkanı, İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir siyasi çözümün de ancak iki devletli çözüm ile mümkün olacağını yineledi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsrail 200 Gündür Gazze’ye Saldırıyor: 34 Bin 183 Ölü

İsrail 200 Gündür Gazze’ye Saldırıyor: 34 Bin 183 Ölü

24-04-2024 - DÜNYA

Rusya, Ukrayna’nın Harkov Şehrindeki TV Kulesini Vurdu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov Şehrindeki TV Kulesini Vurdu

24-04-2024 - DÜNYA