İsrail, Dünyadan Yükselen "Ateşkes" Çağrılarına Rağmen Gazze'de Katliamlarına Devam Ediyor

7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısı 23 bine yaklaştı. İsrail, savaş sonrası Gazze’nin yönetimiyle ilgili bir plan taslağını da tartışmaya açtı.

DÜNYA - 08-01-2024 08:39 2271 kez okundu.

İsrail, Dünyadan Yükselen

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 3 ay geride kaldı. İsrail ordusu gece geç saatlerde Gazze şeridi'nin orta kesimi ile güneyindeki kentlere saldırı düzenledi. Saldırılarda en az 15 filistinli yaşamını yitirdi.

 
Öte yandan, Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesinden kaynaklar, cuma sabahından gece yarısına kadar hastaneye 35 cansız beden ile 60'ı aşkın yaralı getirildiğini aktardı. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 9 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 23 bin Filistinli hayatını kaybetti.
 
Bu arada İsrail yönetimi, Gazze’ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana ilk defa, savaş sonrasında bölgenin yönetimiyle ilgili bir taslağı tartışmaya açtı. Hükümetin onayına sunulacak planı tanıtan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas’ın yok edilmesinin ardından bölgede günvelik kontrolünün İsrail’de, yönetimin ise Filistinli oluşumlarda olacağını belirtti.
 
Bu doğrultuda Gazze’nin kuzeyinde baskınlar, tünellerin yok edilmesi, hava ve kara saldırılarına devam edileceğini belirten Gallant, güneyde ise Hamas liderlerini bulmaya ve rehineleri kurtarmaya yönelik hedef operasyonlar düzenleneceğini belirtti. Söz konusu hedeflere ulaşılmasının ardından ne olacağı konusunda ise “Gazze sakinleri Filistinlidir, bu nedenle İsrail Devleti’ne karşı herhangi bir düşmanca eylem veya tehdit olmaması koşuluyla Filistinli kurumlar sorumlu olacak” ifadesini kullandı. 
 
İsrail'in basınında çıkan bir habere göre, İsrailli yetkililerin Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlileri, Ruanda ve Çad'a göndermek üzere görüşmeler yaptığı belirtildi. Yetkililerin Ruanda ve Çad ile kurduğu temaslarda "temel anlaşmaya varıldığı" iddia edildi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsrail 200 Gündür Gazze’ye Saldırıyor: 34 Bin 183 Ölü

İsrail 200 Gündür Gazze’ye Saldırıyor: 34 Bin 183 Ölü

24-04-2024 - DÜNYA

Rusya, Ukrayna’nın Harkov Şehrindeki TV Kulesini Vurdu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov Şehrindeki TV Kulesini Vurdu

24-04-2024 - DÜNYA