Konut Kiralarında Uygulanan Yüzde 25 Zam Sınırı

Konut kiralarında uygulanan yüzde 25 sınırına ilişkin yeni açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak karar verilecektir" dedi.

EKONOMİ - 12-03-2024 11:01 4037 kez okundu.

Konut Kiralarında Uygulanan Yüzde 25 Zam Sınırı
Konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Hükümetin yeni dönemde nasıl bir karar alacağı ise merak ediliyor.

Konuya ilişkin yeni açıklama CumhurBaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz  "Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir" dedi.

Cevdet Yılmaz, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının, enflasyonist dönemde kiracıları korumak, gözetmek için alınan bir karar olduğunda dikkati çekti. "Asıl olan tabii enflasyonu düşürmek ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmak. Dolayısıyla enflasyonu kalıcı bir
şekilde düşürdüğünüz zaman buna ihtiyaç kalmayacak zaten. Ama bu konudaki karar henüz alınmış değil. Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var. Temmuza kadar süremiz var. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

Yılmaz, enflasyonla mücadeleye öncelik verdiklerini belirterek, buna ilişkin para, maliye politikaları ve yapısal reformları içeren güçlü bir programı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, enflasyonda yıllık bazdaki belirgin düşüşün haziran ile temmuz aylarında görüleceğini de söyledi.

Gıda ve hizmet grubundaki enflasyon üzerinde özellikle çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, "2024'ün ikinci yarısında belirgin etkileri göreceğiz. 2025'te çok daha düşük seviyeler olacak. 2026'da ise tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız ve bu konuda
kararlıyız" ifadesini kullandı.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Türkiye'de 2023'te 21,5 milyon ton çiğ süt üretildi

Türkiye'de 2023'te 21,5 milyon ton çiğ süt üretildi

02-05-2024 - EKONOMİ

Kırmızı et üretimi 2023'te yüzde 8,8 arttı

Kırmızı et üretimi 2023'te yüzde 8,8 arttı

02-05-2024 - EKONOMİ