TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Milletvekilliği Düşürüldü

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis Genel Kurulu'nda okundu, Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Atalay ile ilgili kararın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yurtdışındayken okunması tartışma konusu oldu. 

SİYASET - 31-01-2024 11:32 4728 kez okundu.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Milletvekilliği Düşürüldü

Hedefteki isim ise Meclis genel Kurulu'nu yöneten AK partili Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'dı. Kararın okunduğu sırada muhalefet kürsüye yürüdü; ellerinde "Can Atalay'a özgürlük" dövizlerini taşıyan muhalefet milletvekilleri kürsüye Anayasa kitapçığı da fırlattı. Muhalefet milletvekillerini başkanlık divanı önünde set kuran AK partili vekiller engelledi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu yine tarihi bir ana şahit oldu. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına rağmen Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin karar okundu ama o anlarda tansiyon çok yükseldi. 
 
Gözler bugün Meclis genel Kurulundaydı. Gündemde olmadığı halde Meclis Danışma kurulu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki Yargıtay kararının okunarak milletvekilliğinin düşürülmesi işlemini öne aldı. 
 
Can Atalay kararı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından okunmayarak sürekli ertelenmişti. Ancak Meclis Başkanı Kurtulmuş'un yurtdışındayken kararın okunması işleminin öne çekilmesi tartışmaların bir başka nedeni oldu. Kararın okunması için kapalı oturuma geçildi. Ancak kapalı oturum sırasında kabul edilmeyince oturum yeniden açıldı. Karar okunmadan önce tansiyon yükseldi 
 
Türkiye işçi Partisi Lideri Erkan Baş da Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ı hedef aldı. Meclis Başkanı Kurtulmuş'un ise yurtdışına çıkmadan önce kararın Meclis'te okunmasına ilişkin sorular yanıtlamıştı. O sözleri dikkat çekmişti. Kurtulmuş Atalay ile ilgili kararı okumak istememesine rağmen Bekir Bozdağ'ın birleşimi yönettiği gün kararın okunması gerginliği tırmandırdı.
 
Muhalefetin tüm itirazlarına rağmen Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin karar okundu. O anda muhalefet milletvekilleri başkanlık divanı önüne yürüdü. AK partili vekiller de divan önünde muhalefete set kurdu.
 
Tansiyonun yükseldiği o anlarda Başkanlık divanını ana muhalefet milletvekilleri anayasa kitapçığı da fırlattı. Ancak Bekir Bozdağ kararın okunmasının ardından birleşime ara verdi. Verilen arada yüksek tansiyon devam etti. 
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: "Yüreğir 35 yıl sonra CHP'ye geçti"

28-04-2024 - SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadele Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörle Mücadele Mesajı

04-04-2024 - SİYASET