Uluslararası Cerrahi ve Yanık Kongresi, Prof. Dr. Mehmet Haberal Öncülüğünde Ankara'da Başlıyor

Japonya'dan Arjantin’e; Amerika Birleşik Devletleri'nden, İngiltere’ye, Çin’e… 15 ülkeden yüzlerce bilim insanı. Cumhuriyet’in 100'üncü yaşında, Dünya; bir kez daha Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde Başkent'te buluşuyor.

SAĞLIK - 13-10-2023 08:48 5235 kez okundu.

Uluslararası Cerrahi ve Yanık Kongresi, Prof. Dr. Mehmet Haberal Öncülüğünde Ankara'da Başlıyor
 
Haberal'ın Kurucusu olduğu Türkiye Yanık ve Yangın Afetleri Derneği ile Ortadoğu Yanık ve Yangın Afetleri Derneği öncülüğünde, Amerikan Cerrahlar Koleji Türkiye Bölümü desteği ile düzenlenecek uluslararası cerrahi ve yanık kongresine Kızılcahamam Patalya Termal Otel ev sahipliği yapacak. 2 gün sürecek kongrenin açış konuşmasını Prof. Dr. Haberal yapacak. bilim insanları da ülkelerindeki son gelişmeleri, araştırma ve yenilikleri paylaşacak.  
 
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Cumhuriyet'in 100. Yaşına özel 4 uluslararası kongre düzenleme kararı aldı.  
Biri Mayıs ayında gerçekleşti. Ortadoğu Organ Nakli Derneği'nin 18. Uluslararası kongresine 38 ülkeden, 300 ün üzerinde bilim insanı katılmıştı. İkinci kongre de bugün başlıyor.  
 
Haberal'ın Kurucusu olduğu Türkiye Yanık ve Yangın Afetleri Derneği ile Ortadoğu Yanık ve Yangın Afetleri Derneği öncülüğünde, Amerikan Cerrahlar Koleji Türkiye Bölümü desteği ile düzenlenecek uluslararası cerrahi ve yanık kongresi Kızılcahamam Termal Otel'de yapılacak. 2 gün sürecek kongreye çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere, 15 ülkeden 100 ü aşkın bilim insanı katkı sağlayacak. 
 
Uluslararası Yanık Derneği Başkanı Prof. Dr. Folke Sjöberg (FOLKE HÖBERG), Amerikan Cerrahlar Koleji eski başkanı Prof. Carlos Pellegrini kongreye katılacak önemli isimler arasında.
 
Kongrenin açış konuşmasını ev sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal yapacak.  
Bilimsel oturumlarda, Cerrahi ve yanık alanındaki son gelişmeler, araştırmalar ve yenilikler ele alınacak.  
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

26-04-2024 - SAĞLIK

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

25-04-2024 - SAĞLIK