Uluslararası Tıp Kongresi Kızılcahamam Patalya Termal Otelde Başlıyor

13 ülkeden yüzlerce bilim insanı... Cumhuriyet’in 100'üncü yaşında, Dünya bir kez daha Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde Başkent'te buluşuyor. Haberal'ın Kurucusu olduğu Türkiye Organ Nakli Derneği, Ortadoğu Organ Nakli Derneği, Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ve Organ Nakli Derneği’nin uluslararası kongresine Kızılcahamam Patalya Termal Otel ev sahipliği yapacak.  2 gün sürecek kongrede beyin ve kardiyak ölümü ele alınacak.  Açış konuşmasını Prof. Dr. Haberal yapacak. bilim insanları da ülkelerindeki son gelişmeleri, araştırma ve yenilikleri paylaşacak. 

SAĞLIK - 29-11-2023 14:57 5032 kez okundu.

Uluslararası Tıp Kongresi Kızılcahamam Patalya Termal Otelde Başlıyor
 
Cumhuriyet’in 100. Yılında dünyanın önde gelen bilim insanları bir kez daha Başkent  Ankara’da buluşuyor. Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, Cumhuriyet'in 100. Yaşına özel düzenleme kararı aldığı 4 kongrenin sonuncusu bugün başlıyor.  
 
 
Haberal'ın Kurucusu olduğu Türkiye Organ Nakli Derneği, Ortadoğu Organ Nakli Derneği, Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ve Organ Nakli Derneği’nin uluslararası kongresine Kızılcahamam Patalya Termal Otel ev sahipliği yapacak. 2 gün sürecek kongreye çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere, 100 ü aşkın bilim insanı katkı sağlayacak.   
 
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ankara’ya gelen konuklarını Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde ağırladı. Prof. Dr. Haberal, ilk kongreyi Mayıs ayında gerçekleştirmişti. Ortadoğu Organ Nakli Derneği’nin 18. Uluslararası kongresine 38 ülkeden, 300 ün üzerinde bilim insanı katılmıştı. Ekim ayında düzenlenen uluslararası cerrahi ve yanık kongresine ise 15 ülkeden 200'ü aşkın bilim insanı katkı sağladı. Üçüncü ise Kasım ayının başında yapılan Uluslararası Cerrahlar Koleji’nin 2023 yılı bilimsel kongresiydi. 20 ülkeden 200’den fazla katılım sağlandı.  
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Asrının 2. Kongresi de yarın Prof. Dr. Haberal’ın açış konuşmasıyla başlayacak. Bilimsel oturumlarda beyin ve kardiyak ölüm ele alınacak.  
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

26-04-2024 - SAĞLIK

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

25-04-2024 - SAĞLIK