Uluslararası Tıp Kongresi Prof. Dr. Mehmet Haberal Öncülüğünde Başladı

13 ülkeden yüzlerce bilim insanı. Cumhuriyet'in 100'üncü yaşında, Dünya; bir kez daha Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde Başkent'te buluştu. Haberal'ın kurucusu olduğu Türkiye Organ Nakli Derneği, Ortadoğu Organ Nakli Derneği, Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ve Organ Nakli Derneği'nin uluslararası kongresine Kızılcahamam Patalya Termal Otel ev sahipliği yapıyor. 2 gün sürecek kongrenin ana teması; beyin ölümü ve kardiyak ölüm. 

SAĞLIK - 30-11-2023 13:10 5721 kez okundu.

Uluslararası Tıp Kongresi Prof. Dr. Mehmet Haberal Öncülüğünde Başladı
 
 
Açılışta meslektaşlarına seslenen Prof. Dr. Haberal her birine teşekkür etti. Organ bağışı çağrısı yaptı. Hayatını kaybeden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Yeniköse'yi andı. Bilim insanları da ülkelerindeki son gelişmeleri, araştırma ve yenilikleri paylaştı. Teşekkürleri ise buna öncü olan Haberal'a idi.
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını taçlandıran dördüncü; İkinci asırda Dünyayı Ankara'da buluşturan ikinci uluslararası kongre. Türkiye, bir kez daha dünya tıbbına yön veren, 13 ülkeden organ naklinde öncü bilim insanlarının katkı sağladığı kongreye ev sahipliği yapıyor.
 
Bu gurur tablosunun mimarı Prof. Dr. Mehmet Haberal. Prof. Haberal'ın Kurucusu olduğu Türkiye Organ Nakli Derneği, Ortadoğu Organ Nakli Derneği, Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ve Organ Nakli Derneği'nin uluslararası kongresi Kızılcahamam Patalya Termal Otel'de başladı. 
 
Ana tema; Beyin ve kardiyak ölümü. Açış konuşmasını Prof. Dr. Mehmet Haberal yaptı. Meslektaşlarına katılımları için teşekkür etti. Hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi eski rektör yardımcısı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Yeniköse'yi andı. Ve açış konferansını verdi.  
 
Ardından İspanya'dan gelen Bağış ve Nakil Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Marti Manyalich çıktı kürsüye. İran'dan katılan, İran Transplantasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Malek Hosseini de Haberal'a teşekkür etti. Açılışta son söz Dünya Organ Nakli Derneği Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. John j. Fung'a aitti. 
 
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Marcelo Cantarovich ve Prof. Dr. Ali Malek Hüseyin'in başkanlığını yaptığı ilk oturumda Avustralya'dan katılan Prof. Jeremy Chapman kürsüdeydi. Amerika Birleşik Devletleri'nden Prof. Dr. Francis Delmonico online bağlantıyla katıldı kongreye. Kanada'dan Prof. Marcelo Cantarovich de kardiyak ölüm sonrası böbrek bağışıyla ilgili deneyimlerini aktarmak için kürsüdeydi. Kanada'dan Andrea Herrera-Gayol'ün moderatörlüğünde bir panel de gerçekleştirildi. Ortadoğu'da Beyin ölümü sonrasında organ bağışının neden düşük olduğu tartışıldı.
 
Prof.Haberal, verilen arada konuklarıyla yakından ilgilendi. İkinci oturumda ise Lübnan'dan Prof. Antoine Stephan bağlandı kongreye. Sunumunu yaptı, Haberal'a teşekkür etti. Sonrasında Kuveyt'ten Prof. Mustafa Al-Mousawi çıktı kürsüye. Türkiye'den Prof. Dr. Sibel Benli'nin sunumunun ardından son konuşmacı Suriye'den Prof. Bassam Saeed'di. 
 
Prof. Dr. Haberal, yoğun ve verimli geçen ilk günün ardından konuklarını "Hoşgeldiniz" kokteylinde ağırladı.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

Atina Akademisi Tarihinde İlk Kez Bir Yabancıya, Prof. Dr. Haberal'a Yüksek Şeref Ödülü Verdi

26-04-2024 - SAĞLIK

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

34 Yıl Sonra 24 Nisan...

25-04-2024 - SAĞLIK