SİYASET
Giriş Tarihi : 04-04-2024 16:17   Güncelleme : 04-04-2024 16:19

Alparslan Türkeş'in Vefatının 27. Yılı

Türk devlet ve siyaset hayatında derin izler bırakmış liderlerden, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş vefatının 27. yılında anıldı... Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merhum Türkeş'in kabrini ziyaret etti, karanfil bıraktı.  Bahçeli, anma mesajında da "Türk ve Türkiye Yüzyılı, hedeflerine mutlaka ulaşılacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkeş'in kabrini ziyaret etti.

Alparslan Türkeş'in Vefatının 27. Yılı
 
Başbakan yardımcılığı dahil devletin önemli kademelerinde görev üstlenen, ülkücü hareketin lideri MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 27. yılında anıldı.

Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden Türkeş, Lefkoşa'da doğdu. Ailesiyle 1933 yılında İstanbul’a yerleşen Türkeş, Kuleli Askeri Lisesi’ne kayıt oldu.

1936’da Kuleli Askeri Lisesi’ni pekiyi derece ile bitiren Türkeş, 1938 yılında 1938'de genç bir teğmen olarak Harbiye'den mezun oldu.

1947’de 15 Türk subayıyla birlikte ABD Kara Harp Akademisi ve Piyade Okulunda iki yıl eğitim gördü. 1951’de kurmaylık sınavını kazanan Türkeş, 1955’de Harp Akademisi’nden Kurmay Binbaşı olarak mezun oldu.

Daha sonra, dış görev için açılan sınavı kazanarak Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’da NATO Türk Temsil Heyeti üyeliğine atanan Türkeş, bu arada ekonomi eğitimi de gördü.

1957’de Türkiye’ye dönen Türkeş, 1959’da Kurmay Albay oldu.

27 Mayıs 1960 sonrasında kurulan hükümette Başbakanlık Müsteşarlığı görevini üstlendi.

Türkeş, bu görevi sırasında Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet İstatistik Enstitüsü ve Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü gibi kurum ve kuruluşları kurdu.

Türkeş, 1991 yılındaki genel seçimlerde Yozgat milletvekili seçildi.

1992'de 12 Eylül'ün kapattığı partilerin tekrar açılabilmesine ilişkin değişikliğin ardından Milliyetçi Çalışma Partisi'nin 4. Olağanüstü Kurultayı'nda partinin adı Milliyetçi Hareket partisi, amblemi üç hilal olarak değiştirildi.

Alparslan Türkeş, 4 Nisan 1997'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, vefatının 27. yılında merhum Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti.  

Kabire karanfil bırakan Bahçeli, beraberindeki partililerle dua etti.

Bahçeli, Türkeş'i anma mesajında ise "Türk ve Türkiye Yüzyılı, hedeflerine mutlaka ulaşılacaktır" dedi

Bahçeli'nin ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da  Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki anıt mezarını ziyaret etti.

Erdoğan, Türkeş'in kabrine karanfil bıraktı.
AdminAdmin