GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 08:09   Güncelleme : 09-11-2023 09:06

Çukurova’nın ürünleri tarım fuarında

 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 16. Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı’nda yer aldıklarını belirterek, “Bölgemizde yetişen ürünleri şehir dışından ve ülke dışından gelen ziyaretçilere tanıtmak ve çiftçilerimize destek olmak için buradayız’’ dedi.

Çukurova’nın ürünleri tarım fuarında

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’da tarımın ekonomik kalkınma anahtarlarından biri olduğunu belirterek, ‘’Tarım sektörünün büyümesine katkı sağlayan, çiftçiler, tarım danışmanları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları gibi büyümenin çeşitli güçlerini bir araya getiren ve iş birliği fırsatları sunan fuarlar bu çalışmalardan biridir. 16’ıncısı düzenlenen Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı’nda biz de yerimizi aldık. Çukurova’da yetişen narenciye çeşitleri, avokado, muz, ejder meyvesi, karpuz, şeker kamışı, yerfıstığı, pamuk, pikan cevizi, ağaç kavunu, hurma, nar, papaya, pepino ve kiwano gibi bölgemizde yetişen ürünlerimizi şehir dışından ve ülke dışından gelen ziyaretçilere tanıtmak ve çiftçilerimize destek olmak için buradayız’’ dedi.
Çukurova’nın ülke tarım sektörüne büyük katkı sağlayan verimli bir coğrafya olduğunu vurgulayan Doğan, “16. Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı, bölge tarım sektörünün büyümesi, modernizasyonu ve sürdürülebilirliğin arttırılmasına katkı sağladığı gibi sektördeki yenilikleri takip etmek, iş birliği oluşturmak, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmak için de önemli bir platformdur. 7-11 Kasım tarihleri arasında, tüm tarım sektörü üretici ve emekçilerini hem fuara hem de standımızı ziyaret etmeye bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

AdminAdmin