GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-04-2024 15:29   Güncelleme : 23-04-2024 15:51

Çocuk Vali Şimşek, "Yüzme havuzu sayısı artırılsın çocuklar boğulmasın"

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, koltuğunu temsili olarak Nigahi Soykan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Öykü Şimşek’e devrederken çocuk valinin ilk talimatı, "Havuz sayısı artırılsın çocuklar yazın boğulmasın" oldu.

Çocuk Vali Şimşek,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Vali Köşger'in koltuğuna Şimşek oturdu. Çocuk Vali Şimşek koltuğa oturur oturmaz talimatlar yağdırdı. Şimşek'in ilk talimatı ise yüzme havuzlarının sayısının artırılması ve çocukların yüzme öğrenmesi oldu. Çocuk Vali Şimşek, "Her çocuğun çocuğa yakışır bir şekilde özgür ve mutlu yaşamasını temenni etti. Yüzme havuzlarının sayısı artırılsın. Çocuklar yüzme öğrensin. Böylece çocuklar yaz mevsiminde serinlemek için su kanalında yüzmeye çalışırken boğulmasın" dedi. Şimşek, ardından bazı okullarda spor salonu bulunmadığını belirterek çocukların rahatça spor yapabilmeleri için her bölgeye bir spor salonu yapılması talimatını verdi. Her okulda bir proje atölyesinin olması gerektiğini ifade eden Çocuk Vali Şimşek, tüm okulların söz konusu atölyelere sahip olması gerektiğini belirtip bu konuyla ilgili Vali Köşger’den yardım istedi.
Küçük Vali Şimşek'in talimatlarını dinleyen Vali Köşger, "Şehrimizin içinden geçen ve yaz mevsiminde boğulmalara sebep olan su kanallarının kapatılmasıyla ilgili bir projenin var. En kısa zamanda şehir içindeki kanalların üzerinin kapatılmasına yönelik faaliyetler başlayacak. Diğer taleplerin de takipçisi olacağım" dedi.
Vali Köşger, Öykü’nün nezdinde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Vali Köşger; "Çocuklarımızın, geleceğimizin en önemli güvencesi. Çocuklarımıza olan güvenimiz sarsılmaz. Tüm çocuklarımızın istiklal ve istikbalimizin teminatıyız. Gelecek nesillerimizin milli-manevi değerlerine bağlı, bilimin ışığında en iyi şekilde yetişmesini hedefliyoruz. Bu amaçla yapılan tüm faaliyetleri daima destekleyeceğiz" diye konuştu.

AdminAdmin