DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-02-2024 08:50   Güncelleme : 01-02-2024 13:22

Fransa'da Çiftçilerden Paris'i Kuşatma Eylemi

Fransa'da çiftçilerin öfkesi dinmek bilmiyor. Hükümetin tarım sektörüne ilişkin politikalarına tepki gösteren çiftçiler, sendikaların çağrısı ile ''Paris'i kuşatma'' eylemi düzenledi. 

Fransa'da Çiftçilerden Paris'i Kuşatma Eylemi

Fransa'da çiftçiler, haftalardır hükümetin tarım politikalarını protesto ediyor. Çiftçiler yeri geliyor binaları gübreyle kaplıyor. Yeri geliyor yolları kapatıp arabaları ateşe veriyor. Bu kez de sendikaların çağrısıyla çiftçiler, Başkent Paris'e ilerledi.

 
Göstericiler  Paris'e giriş-çıkış güzergahlarını traktörleri ile kapatarak eylem yaptı. Başkente giden yollarda traktörler ile uzun kuyruklar oluştu. Eyleme giden traktörleri ''kutsayan'' papaz ise gündem oldu. 
 
Hükümet ise şehrin giriş çıkış güzergahında 15 bin civarında polis görevlendirdi. Sendika lideri, kuşatma eylemiyle "Fransızların hayatlarını sekteye uğratmayı değil hükümet üzerindeki baskı artırarak krize bir an önce çözüm bulmayı" hedeflediklerini söyledi. Ülke genelindeki 21 farklı noktada yapılan eylemlere 2 bine yakın çiftçi katılırken, 25 yerde 1200'den fazla tarım makinesi ile yollar trafiğe kapatıldı.
 
Çiftçiler, çok sayıda kentte gelirlerinin az olmasını ve hükümetin tarım politikasını protesto ediyor. Eylemler sadece Fransa'yla sınırlı kalmıyor, Tüm Avrupa'ya yayılıyor. Başta Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olmak üzere çiftçiler son dönemde uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor.
AdminAdmin